NOVA GODINA

Sve je spremno za najluđu noć: Planine odavno rasprodate

„Bijelo dugme“ na Bjelašnici, Lepa Brena na Jahorini, DJ-evi na Vlašiću

Slobodnih mjesta u hotelima i apartmanima skoro da nema

Piše: A. ČENGIĆ

28.12.2018

Ostalo je svega nekoliko dana do najluđe noći u godini. Odavno se zna da je Istanbul hit destinacija za većinu onih koji će van BiH dočekati Novu godinu.  

U svim većim gradovima građane će zabavljati popularni izvođači, a za ljubitelje zime i snijega neće nedostajati zabave na bh. planinama.

Posljednje pripreme

Ove godine organizatori su pripremili pregršt zanimljivosti. Ugostitelji dotjeruju posljednje detalje kako bi u 2019. godinu ušli u punom sjaju. Na planinama će poznate zvijezde nastupati u subotu, dok će naši građani i turisti najluđu noć dočekati u hotelima uz muziku orkestara ili uz DJ-eve na otvorenom.

Najviše zanimanja ima za Bjelašnicu, Jahorinu i Vlašić. Dvije noći prije Nove godine, na Bjelašnici je najavljen spektakularni koncert „Bijelog dugmeta“.

- Bit će samo veselih pjesma, a građanima garantiramo super zabavu - poručio je Goran Bregović.

U toku su posljednje pripreme, a skoro da više nema slobodnog mjesta u hotelima i apartmanima. Noćenje košta od 50 do 180 KM, a cijena ovisi o broju noćenja i pansiona.

- Slobodnih mjesta više nema. Još prije mjesec bili smo popunjeni, sve je rezervirano u rekordnom roku - rekli su nam iz hotela „Han“ na Bjelašnici.

Apartmanski smještaj nešto je jeftiniji, a i tu su cijene šarolike. Uglavnom ovise o broju noćenja i kapacitetu.

Sadržaji za djecu

Zabave sigurno neće nedostajati ni na Jahorini. Dva dana prije najluđe noći nastupat će Lepa Brena.

- U novogodišnjoj noći organizirani su muzika, zabavni sadržaj za djecu, ali i vatromet. Hoteli su rezervisani još prošlog mjeseca, a slobodnih mjesta skoro da nema ni u apartmanima - potvrdili su nam u Info Jahorini.

Cijene se kreću od 30 KM po osobi za jednu noć u apartmanu, dok sedmodnevni boravak za četiri osobe košta i do 1.500 KM.

Nezaobilazni vatromet na Vlašiću 

Organizaciju dočeka Nove godine na Vlašiću preuzela je Turistička zajednica SBK s još nekim hotelima. Centralna zabava bit će na platou Babanovac, a za dobro raspoloženje pobrinut će se DJ Exit.

- Tradicionalno, pripremamo veliki vatromet. Bit će dosta sadržaja, i za najmlađe, ali i za starije. Muzike na otvorenom neće nedostajati - rekao je direktor Turističke zajednice Miroslav Matošević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.