BANJA LUKA Premijer RS o slučaju "Dragičević"

Višković: Dešavanja na Trgu Krajine su čista zloupotreba tragedije jedne porodice

Kao čovjek sam zainteresiran da se taj slučaj riješi koliko danas i da zaista prestanu sve špekulacije

SRNA
29.12.2018 08:19

Višković: Sve se predugo čeka

Foto: Arhiv

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da dešavanja na banjalučkom Trgu Krajine u vezi sa grupom "Pravda za Davida" očito predstavljaju čistu zloupotrebu tragedije, te poručio da slučaj stradanja Davida Dragičevića treba riješiti što prije.

Višković je podsjetio da je Vlada Srpske na posljednjoj sjednici uputila zahtjev Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) i banjalučkom Okružnom tužilaštvu jer je tužilaštvo jedino nadležno za rješavanje tog slučaja (stradanja Davida Dragičevića).

- Neopravdano se dugo čega, prošlo je skoro devet mjeseci od tog dešavanja, čak i tužioci kad su bili u Narodnoj skupštini prije nekoliko mjeseci, obećali su poslanicima da su im potrebne neke stvari i vještačenja i da će brzo izaći sa informacijom o tom slučaju - rekao je Višković sinoć za ATV.

On je naglasio da dešavanja u vezi sa predmetom "Dragičević" ulaze u sferu politike i da nadležno tužilaštvo treba dati tačnu informaciju šta se to dogodilo.

- Kao čovjek sam zainteresiran da se taj slučaj riješi koliko danas i da zaista prestanu sve špekulacije. Znam da je najteže porodici i da porodica očekuje rješenje tog pitanja. Ako je potrebna bilo koja pomoć Vlade RS u pravcu angažiranja nekih drugih eksperata i vidova pomoći, stojimo na raspolaganju - rekao je Višković.

On je naveo da događaj u vezi sa grupom "Pravda za Davida" u Banjoj Luci od 25. decembra predstavlja klasičnu tužilačko-policijsku akciju i da se u to kao premijer ne bi miješao.

- Siguran sam da to neće poprimiti neke šire razmjere i eskalacije. I ranije sam apelirao i na opoziciju i sve građane da smirimo situaciju i nadležnim institucijama prepustimo rješavanje tog pitanja jer to nije pitanje za politiku i za ulicu - istakao je Višković.

On je dodao da je više nego očito da se politika uplela u ovaj slučaj jer se na svakom skupu te grupe pojavljuje neko od opozicionih političara, te naglasio da političari ne bi trebalo da koriste takvu tragediju i da političari ne mogu riješiti taj slučaj.

- Političari tu mogu samo pogoršavati situaciju, a ne da dovode do rješenja situacije - naveo je Višković.

NA VRH