ZIMSKI DUH

U Zvorniku otvoreno klizalište

I prije 40 godina bili planovi za klizalište

Ovo je prvi put da je Zvornik dobio klizalište. Z. Kuljić

Z.Kuljić

2.1.2019

Na betonskom igralištu za mali fudbal, pored gradskog stadiona u Zvorniku, otvoreno je klizalište za čije su korištenje u naredna dva mjeseca Gradska uprava i sponzori izdvojili 30.000 KM. 

Na ovaj način Zvorničani, ali i mještani iz cijele regije Birča će imati priliku da u zimskom duhu dožive novogodišnje praznike, a djeca s novim iskustvima provedu zimski raspust.

Ovo je prvi put da je Zvornik dobio klizalište koje ima površinu 200 kvadrata, a već je najavljeno da će naredne godine ono imati mnogo veću površinu. Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je na otvaranju klizališta da je ovo način da djeca zdravo provedu svoje slobodno vrijeme.

– S obzirom na činjenicu da nismo imali organiziran doček Nove godine u gradu niti preveliko ulaganje u kićenje gradskih ulica, odlučili smo da na ovaj način omogućimo djeci da rekreativno uđu u Novu godinu. Smatram da ovoliki broj prisutne djece govori da je ova manifestacija i ovaj način zabave pun pogodak. Očekujem da će ih poslužiti vrijeme i da ćemo mi, kao organizatori, za sljedeću godinu osigurati za njih još veće klizalište, jer je očigledno da je interesiranje veliko – rekao je Stevanović.

Klizalište kapaciteta 50 klizača za sat će raditi do 1. marta, a, prema riječima odgovornih iz Rekreativno-sportskog centra, koje gazduje klizalištem, upravo na ovoj lokaciji je prije 40 godina bilo planirano mjesto za veliki ledeni plato.

- Obren Ekmečić, koji je u SIZ-u rukovodio sportskim organizacijama, rekao nam je da je ovaj betonski teren namjerno pravljen s nestandardnim dimenzijama, većim od potreba za mali fudbal, i odljevima za vodu sa strane da bi na njemu u toku zime bilo mjesto za klizanje. Danas, nakon toliko godina, ovaj projekt je i zaživio – rekao nam je Vladan Matić, direktor RSC-a Zvornik.


Upravo na ovoj lokaciji je prije 40 godina bilo planirano mjesto za veliki ledeni plato. Z.Kuljić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.