NAKON PRIVOĐENJA

Draško Stanivuković u pritvoru, danas daje izjavu policiji u prisustvu advokata

Uhapšen na osnovu raspisane potrage zbog sumnje da je počinio više prekršaja i krivičnih djela 30. decembra u Banjoj Luci

Stanivuković: Tvrdi da je u pitanju montirani proces. Arhiv

Fena

2.1.2019

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković danas će dati izjavu policiji, koja ga je sinoć privela na osnovu raspisane potrage zbog sumnje da je počinio više prekršaja i krivičnih djela 30. decembra u Banjoj Luci.

Stanivuković je zadržan u pritvoru 24 sata, a u policiji je sinoć bio i njegov advokat, u čijem prisustvu će danas dati izjavu.

Priveli su ga policajci u civilu nakon što je prethodno na društvenim mrežama objavio snimak da slobodno šeta iako je za njim raspisana potraga.

Iz njegovog tima su saopćili da se protiv Stanivukovića "vodi montirani proces".

Cilj je krivični progon i sprečavanje daljnjeg političkog djelovanja Draška Stanivukovića pod svaku cijenu. Poručujem im: ''Nećete moći da me krivično osudite jer nisam kriv i jer ne postoje dokazi! Nećete moći da zaustavite podršku ljudi koju imam. Izgubit ćete sada, ali i za dvije godine'' - poručio je Stanivuković, citirali su iz njegovog tima izjavu koju im je dao u kratkom telefonskom razgovoru. 

Za njim, kao i za Davorom Dragičevićem te još nekim osobama iz grupe "Pravda za Davida" raspisana je potraga zbog sumnje da su počinili krivična djela i prekršaje 30. decembra, nakon protesta u Banjoj Luci, saopćeno je ranije iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.