POLEMIKE

Perišić upozorio Stanivukovića: Poznato je da CIA ubija svoje igrače

Ovih dana bh. javnost svjedočila je sistematskim hapšenjima onih koji su javno podržali ili bili dijelom protesta grupe "Pravda za Davida"

U emisiji "Kopča". Printscreen

Avaz.ba

4.1.2019

Pomaka u istrazi o ubistvu Davida Dragičevića nema.

S druge strane, ovih dana bh. javnost svjedočila je sistematskim hapšenjima onih koji su javno podržali ili bili dijelom protesta grupe "Pravda za Davida".

Umjesto da se nadležni bave mučnom zagonetkom čije bi rješenje obznanilo ko je izvršilac (i eventualni nalogodavac) ubistva Dragičevića, medijski prostor u posljednje vrijeme sve više ispunjavaju težnje predstavnika vlasti da analiziraju i utvrde ko se i iz kojeg razloga pojavljivao na ulicama Banje Luke na protestima grupe "Pravda za Davida".

Gosti Nikoline Veljović u prvoj ovogodišnjoj "Kopči", emisiji na TV1, bili su profesor Srđan Perišić, koji je i na funkciji savjetnika u uredu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, profesor Jasmin Ahić i političar Draško Stanivuković.

Perišić je na samom početku emisije eskivirao dati odgovor na direktno pitanje Nikoline Veljović, smatra li zaista ključnim pitanjem dati odgovor na pitanje o identitetu ubice Davida Dragičevića, naglasivši da je to pitanje za Tužilaštvo i da, umjesto da protesti budu usmjereni ka sudskoj grani vlasti, oni su usmjereni na traženje odgovora od izvršne vlasti, gdje se, između ostalog, pokušava satanizirati Milorad Dodik.

Perišić je Stanivukovića optužio za skupljanje političkih poena.

 - Vi sve vrijeme zloupotrebljavate porodicu Dragičević. Devet mjeseci dobivate političke poene na osnovu te tragične smrti. (…) Vi ste na vašoj politici, koju ste gradili na smrti tog Davida, gradili svoj politički uspjeh, vi se trebate stiditi radi toga - rekao je Perišić.

Stanivuković je u svom obraćanju u "Kopči" zadržao mirnoću, a isprovocirani Perišić na samom kraju poručio je Stanivukoviću da se najviše treba plašiti njegovih, jer je poznato da CIA ubija svoje igrače.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.