POSJETE

Vlašić ruši sve rekorde

Sa samo 4.000 maraka napravili smo novogodišnju zabavu koja je privukla 10.000 ljudi, kaže Matošević

Vlašić odavno nije samo skijaška destinacija

Piše: D. PUCAR

4.1.2019

Ni najstariji mještani Vlašića ne pamte gužve kakve su zabilježene za novogodišnje praznike na ovoj bh. planini ljepotici.

Kolone automobila duže od tri kilometra napunile su hotele i džepove turističkih radnika, koji sada zadovoljno zbrajaju rezultate novogodišnjih praznika.

Traže zabavu

Da su svi rekordi oboreni potvrdio je i Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice SBK, koji je naglasio da Vlašić odavno nije samo skijaška nego destinacija masovnog turizma. 

- Otvorenje skijaške sezone i posebno novogodišnji praznici oborili su sve rekorde do sada. Posjećenost je bila iznad svih očekivanja i to je samo još jedan dokaz da je Vlašić postao destinacija masovnog turizma, gdje ljudi ne dolaze samo skijati, nego traže zabavu za cijelu porodicu - rekao je Matošević.  

Posebno je istakao da su sa skromnim budžetom organizirali vrhunsku zabavu.

- Sa samo 4.000 maraka napravili smo novogodišnju zabavu koja je privukla 10.000 ljudi. Dakle, ako se radi strateški, nisu potrebna neka velika sredstva da se organizira dobra fešta o kojoj će se pričati - kazao je Matošević.

Matošević: Hrvati najbrojniji

Prema njegovim riječima, najbrojniji gosti godinama na ovoj bh. planini su Hrvati, što je i ova godina pokazala.

Staze u funkciji

- U posljednje tri godine oni čine više od 50 posto u ukupnoj strukturi stranih gostiju. Također bih napomenuo i našu dijasporu, posebno ljude koji gravitiraju Zenici i Tuzli, a koji su godinama naklonjeni Vlašiću - kazao je Matošević.  

Puni hoteli, staze i ski-liftovi u funkciji, pregršt turista sljedećih mjeseci bit će jamac dobre zabave na ovoj planini.

Nastavak dobrog trenda 

Prema svim najavama, očekuje se nastavak dobrog trenda i nova rekordna sezona.

- Januar u vlašićkim hotelima odavno je popunjen, a naredne dane ćemo lansirati novi val propagande kojim ćemo nastojati napuniti februar i mart - najavio je Matošević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.