MANIFESTACIJA

Ana Marija Ćavarušić pobjednica "Prvog glasa Duvna 2019"

Drugo mjesto, po ocjeni žirija osvojila je Ružica Parlain

Ana Marija Čavarušić pobjednica. A.K.

A.K.

4.1.2019

Sinoć je u kino dvorani u Tomislavgradu održan prvi dio "Prvog glasa Duvna 2019". 

Nastupilo 10 izvođača od kojih je, po ocjeni žirija, najbolja bila maturantica duvanjske Gimnazije, Ana Marija Ćavarušić, koja je pjevala pjesmu „Hallelujah“ od Aleksandre Burke. 

Ovoj kulturno-zabavnoj manifestaciji prisustvovao je i načelnik općine Ivan Vukadin, koji je izrazio zadovoljstvo ovim muzičkim događajem, kao krunom svih prethodnih u sklopu programa "Božiću u susret". 

Ani Mariji Ćavarušić ovo nije bio prvi javni nastup, jer je već nastupala u Njujorku, Novom Vinodolskom, na Dječijem festivalu 2015… A kako je kazala, planira studirati i ujedno se baviti pjevanjem, pa dokle dogura.

Drugo mjesto, prema ocjeni žirija, osvojila je Ružica Parlain pjesmom "Kao moja Mati" od Zdravka Čolića, a treće Marko Šimić koji je pjevao "Perfect" od Ed Šeran (Ed Sheeran). Najbolji scenski nastup imala je Anđa Krajinović, koja je otpjevala pjesmu "Na čemu si ti" od Džinksa (Jinx).

U revijalnom dijelu publiku su zabavljali "Afrodita bend", Vladimir Petričušić, te Mona i Profiteri. Večeras u istoj dvorani s početkom u 19 sati pobjednika odlučuju glasovi publike.


Dobra posjećenost. A.K.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.