SARAJEVO

Bakir Dautbašić se vratio na mjesto sekretara Ministarstva sigurnosti BiH

Bakir Dautbašić je dugogodišnji sekretar Ministarstva i imao je iznimno važnu ulogu u dobivanju i očuvanju bezviznog režima za građane BiH prema zemljama EU

Dautbašić: Putem advokata tražit će naknadu štete od nadležnih organa

Avaz.ba

7.1.2019

Nakon što su pred Sudom BiH svi optuženi iz predmeta ''Radončić i ostali'', među kojima je i Bakir Dautbašić, izvojevali pravnu pobjedu i pravomoćno oslobođeni i nakon što je na taj način pala montirana optužnica tužioca Bože Mihajlovića i drugih članova tužilačkog tima koja je za cilj imala političku eliminaciju kadrova SBB-a, Bakir Dautbašić se vratio na poziciju sekretara Ministarstva sigurnosti BiH.

Dautbašić nam je potvrdio ovu informaciju.

- Zadovoljan sam pobjedom pravne države protiv politički montirane optužnice. Vraćam se na radno mjesto s još većim žarom i intenzitetom borbe protiv svih vidova kriminala - kazao nam je Dautbašić.

Bakir Dautbašić je dugogodišnji sekretar Ministarstva i imao je iznimno važnu ulogu u dobivanju i očuvanju bezviznog režima za građane BiH prema zemljama EU te drugim poslovima iz domena rada Ministarstva sigurnosti.

Također, bio je i predsjedavajući Radne grupe za pravosuđe i unutrašnje poslove u okviru Strukturiranog dijaloga o pravosuđu između BiH i EU. Bio je prvi šef pregovaračkog tima BiH s EU za područja slobode, pravde i sigurnosti, kao i šef pregovaračkog tima za sporazum s EUROPOL-om.

Inače, kako „Avaz“ saznaje, svi oslobođeni u predmetu ''Radončić i ostali'' će se nadležnim organima putem svojih advokata obratiti za naknadu štete, pa i Dautbašić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.