NAJAVE

Dan Preda u posjeti BiH

Tokom posjete susrest će se i s novoizabranim predstavnicima vlasti BiH i predstavnicima civilnog društva da bi razgovarali o izazovima i prioritetima u procesu integracija u EU

Kristijan Dan Preda. Avaz

S. N.

9.1.2019

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Kristijan Dan Preda (Cristian) posjetit će Bosnu i Hercegovinu sutra i prekosutra.

Kako su saopćili iz Delegacije Evropske unije u BiH, tokom posjete Preda će se susresti s novoizabranim predstavnicima vlasti BiH i predstavnicima civilnog društva da bi razgovarali o izazovima i prioritetima u procesu integracija u EU.

Preda će se, nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem, obratiti medijima. Potom će u kasnim poslijepodnevnim satima imati i sastanak s članovima Kolegija Predstavničkog doma BiH.

U petak će prisustvovati okruglom stolu s članovima Inicijative za monitoring evropskih integracija Bosne i Hercegovine, nakon čega će dati izjavu medijima.

Preda je nedavno povukao svoju rezoluciju o BiH s dnevnog reda plenarnog zasjedanja Evropskog parlamenta zbog odbijanja Parlamenta BiH da imenuje svoje predstavnike u parlamentarni odbor EP-a za praćenje realizacije Sporazuma o pridruživanju i stabilizaciji i zahtjeva nekih srpskih poslanika da se u tom tijelu odlučuje "entitetskom većinom".




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.