REAKCIJE

Šprajc kritizirao Čovića: Mali hrvatski gnom koji Dodiku lašti cipele

Dodik je sve ono što bi Čović htio biti – predsjednik paradržave u kojoj sam sa svojima vrtiš sve pare države, a Čović je sve ono što Dodiku treba dok se šuta s Ustavom BiH

Šprajc u emisiji RTL Direkt. Screenshot RTL

Avaz.ba

11.1.2019

Na činjenicu da je više političara iz redova Hrvata u BiH prisustvovalo neustavnom obilježavanju dana Republike Srpske osvrnuo se jučer Zoran Šprajc, urednik i voditelj u emisiji RTL Direkt.

Posebno je oštar bio prema lideru HDZ-a BiH Draganu Čoviću, koji je, također, 9. januara bio u Banjoj Luci.

Šprajc je rekao da je sramotno da o Čovićevoj prisutnosti u Banjoj Luci nemaju šta reći politički sekretar HDZ-a Hrvatske Lovro Kuščević ni član Glavnog odbora HDZ-a Tomo Medved. 

– Pa da podsjetimo gospodina Kuščevića i Medveda i sve ostale dementne u HDZ-u da je Dragan Čović predsjednik sestrinskog HDZ-a u BiH, s kojim sestra u Zagrebu ima vrlo intenzivne porodične odnose, pogotovo kada za Hrvatski sabor treba prikupljati glasove tamošnjih Hrvata. Trud Dragana Čovića i njegove lokalne sestrinske podružnice nakon toga se uzvraća obilatim finansijskim donacijama iz hrvatskog državnog budžeta i HVO penzijama, na kojima onda Dragan Čović gradi političku karijeru, a na njoj gradi svoje nekretnine. I tako ukrug, ruka ruku mije, nema tu ništa novo – rekao je Šprajc.

Čovića je kritizirao i zbog odnosa s Miloradom Dodikom.

– Ali uz hrvatske novce, Čoviću je jednako milo milovati se i s Miloradom Dodikom. Dodik je sve ono što bi Čović htio biti – predsjednik paradržave u kojoj sam sa svojima vrtiš sve pare države. A Čović je sve ono što Dodiku treba dok se šuta s Ustavom BiH. Mali hrvatski gnom koji će mu laštiti cipele. Aha, sad se vi pitate - a gdje su tu bosanskohercegovački Hrvati? Pa i Čoviću neko mora ulaštiti cipele, ne postoji on zbog njih, nego oni zbog njega - rekao je Šprajc.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.