PROBLEMI

Semberija: Stubovi popuštaju pod teretom snijega

Trenutno samo jedan potrošač na tom području bez električne energije

Dežurna ekipa ugljevičke „Elektrodistrtibucije“ mijenjala električne stubove. Lj.Lj.

Lj.Lj.

11.1.2019

Na području Semberije i podmajevičkog kraja nema većih snježnih padavina. Uprkos tome, ledena kiša i niske jutarnje temperature snijegom i ledom naprosto okivaju noseće kablove na niskonaponskoj mreži, prenoseći taj teret i na noseće električne stubove, tako da je u nekim semberskim selima bilo kraćih prekida u napajanju električnom energijom.

Snabdijevanje električnom energijom na području Semberije je uredno i nema većih prekida u napajanju niskonaponske mreže. 

- Dežurna ekipa ugljevičke „Elektrodistrtibucije“ jučer je mijenjala električne stubove na području Srednje Čađavice, gdje je snijeg, a nakon ledene kiše i led, izazvao padanje dva električna stuba - kaže Slobodan Đalamić, portparol u "Elektro–Bijeljini".

''Ekipe su danonoćno na terenu. Brzo će biti zamijenjena i dva električna stuba koja su pala na području Srednje Čađavice. Trenutno je samo jedan potrošač na tom području bez električne energije. Hrast, koji je pao na dalekovod na području Srednje Trnove,  izazvao je prekid napajanja električnom energijom u dijelu sela Krćina, ali su i tamo naše ekipe odmah izašle na teren i otklanjaju kvarove - kaže Đalamić. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.