SARAJEVO Skupština održana večeras

Izabrano novo rukovodstvo Studentskog parlamenta UNSA

Fena
18.01.2019 21:19

Foto: FENA

Na večerašnjoj Izbornoj skupštini Studentskog parlamenta Univeziteta u Sarajevu za predsjednika je izabran Hamza Vahid El-Din, a za njegovog zamjenika Bakir Sijerčić.    

Predsjednik Skupštine je Anes Kastrati, a imenovani su i predsjednici komisija: za nastavu i reformu, naučno-istraživački rad, studentski standard i praksu, zdravstvo, ekonomiju, sport, kulturu, međunarodnu saradnju i informisanje i odnose s javnošću.

Novoizabrani predsjednik SPUS-a predstavio je svoj plan i najavio borbu za bolji status studenata.

Također, Skupština Studentskog parlamenta je jednoglasno donijela odluku o pokretanju inicijative o "zabrani pranja diploma sumnjivih privatnih fakulteta na master studijima UNSA, kao i inicijativu da se svi uposlenici UNSA distanciraju od bilo kakvog oblika saradnje sa tim istim fakultetima".

Ovim putem novoizabrano rukovodstvo pozvalo je na suradnju sve asocijacije i studente Univerziteta u Sarajevu, ali i rukovodstvo fakulteta i Univerziteta da zajedničkim snagama grade Univerzitet, a time i društvo u cjelini.

Skupstina Studentskog parlamenta osudila je stanje koje je predstavljeno javnosti u Studentskim domovima, te je obavezala novo rukovodstvo da na listu prioriteta stavi hitno poboljšanje tih uslova, saopćeno je iz SPUS-a.

Tagovi

UNSA Sarajevo
NA VRH