BIHAĆ

Redžo i Emina za samo mjesec dobili novu kuću

Emina presretna što će se uskoro useliti u svoj dom, koji neće biti plavljen, jer je za vrijeme svake jače kiše voda sa svih strana prodirala u staru kuću

Trenutno se izvode unutrašnji radovi

S. TULIĆ

29.1.2019

Zahvaljujući dobro isplaniranoj i provedenoj akciji Seada Rahmanovića, čovjeka velikog srca, Emina Rahmanović i njen 85-godišnji otac Redžo uskoro će se useliti u svoju novu kuću u bihaćkom naselju Turija. Ova porodica, naime, živjela je u izuzetno staroj i trošnoj kući punoj vlage, koja je naročito uništena nakon prošlogodišnje velike poplave u ovom naselju.

Komšija Sead uz pomoć komšija i prijatelja odlučio je pokrenuti akciju kako bi ovoj porodici sagradili novu kuću. Za svega mjesec pored stare kuće ozidana je i pokrivena nova, u kojoj se sada izvode unutrašnji radovi.

Akcija uspješno provedena, komšije pokazale humanost

– Smatrao sam potrebnim da se pomogne Emini i njenom ocu Redži Rahmanoviću da dobiju svoj skromni dom. Hvala dragom Bogu što sam u tome uspio i brojnim ljudima koji su mi u tome pomogli. Nisam očekivao da će kuća biti sagrađena za samo mjesec, a akcija je i više nego uspješno provedena. Ugodno sam se iznenadio dobrim ljudima koji su ovakvu gestu i moju odluku shvatili veoma ozbiljno - kaže Sead Rahmanović, pokretač akcije i izvođač radova.

Kaže da su mještani, ljudi dobre volje izdvojili više novca od onih od kojih su očekivali, a osim Seada, radove su izvodili još i Eminin brat i još jedan radnik iz Bužima, kojem su izuzetno zahvalni. Za gradnju ove porodične kuće organiziran je humanitarni koncert u austrijskom Lincu.

Emina trenutno živi u bratovoj kući i presretna je što će se uskoro useliti u svoj dom koji neće biti plavljen. Kaže da je za vrijeme svake jače kiše voda sa svih strana prodirala u staru kuću.

– Kad ne morate navečer paziti kad kiša počne padati i ustajati da biste dizali stvari, to je nama najveća sreća. Presretna sam - kaže Emina.

Nedostaje novca za opremanje

Do sada je u gradnju kuće utrošeno više od 15.000 maraka. Ostalo je da se urade podovi, keramika, sanitarije i još neki radovi za koje Sead kaže da ima osiguran novac. No, novca nedostaje za opremanje kuće. - Laminat smo dobili kao donaciju. Keramike nešto imamo, ali će je nedostajati, te nam nedostaju još namještaj, kuhinja, dvosjed-trosjed, televizor, kako bismo dostojanstveno opremili njihovu porodičnu kuću - kaže Sead Rahmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.