BIH

Obilne kiše i jak vjetar već drugi dan zadaju nevolje u Fojnici

Najalarmantnije je na regionalnom putu za naselje Bakovići, Gojevići i Dusina, gdje je manji potok prouzrokovao veliko klizište

H.ČUKLE

3.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Obilne kiše i jak vjetar već drugi dan zadaju nevolje na području općine Fojnica, gdje su prouzrokovane velike materijalne štete. Vodostaj rijeka raste, ima odrona i klizišta pa je na nekim mjestima bila i obustava saobraćaja određen period.

Kako nam je kazao Sabahudin Klisura, načelnik općine Fojnica, najalarmantnije je na regionalnom putu za naselje Bakovići, Gojevići i Dusina, gdje je manji potok prouzrokovao veliko klizište koje se obrušilo na regionalni put.

Put je sada prohodan, ali i dalje klizište pravi probleme. Komplet mehanizacija privatnika Fojnice i "Šumarije" Fojnica su radili i rade na raščišćavanju terena.

Također je kritično i u naselju Ostružnica, gdje su se iz korita izlili Voljevački i Grabovački potok i voda je došla do kuća, kazao je Sabahudin Klisura, načelnik Fojnice. 

Kako smo saznali, kritično je i na regionalnom putu za Fojnicu iz pravca Kiseljaka na lokalitetu Mukačina krivina i u naselju Pločari polje.

U Gornjem dijelu općine Fojnica, u naselju Merdžanići, pojavio se odron kod mekteba Merdžanići koji je uzrokovao velike materijalne štete.

U naseljima Bakovići i Gojevići rijeka Željeznica se izlila iz svog korita i poplavila naselja. Kiša i dalje pada, sve oči su uprte u nebo i u najave meteorologa, čeka se da kiša prestane padati. Srećom, nije bilo ljudskih žrtava.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.