SARAJEVO Pred ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem

Treća generacija kadeta SIPA-e položila zakletvu

Direktor Agencije Perica Stanić poručio da se od njih očekuje da posao policijskog službenika obavljaju zakonito

Avaz.ba
11.02.2019 18:14

Ilustracija

Foto: SIPA

U prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu danas je 18 kadeta SIPA-e položilo svečanu zakletvu pred ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem. Polaganjem zakletve oni su zvanično stupili na dužnost u SIPA-i u činu policajac.

Nakon što su prošli rigoroznu selekciju u okviru konkursne procedure za prijem kadeta SIPA-e, 18 polaznika pohađalo je i uspješno završilo osnovnu policijsku obuku za stjecanje čina policajac, koju je provela Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić poručio je kadetima da trebaju biti ponosni što su od danas dio SIPA-e, koja je, zahvaljujući svom radu i postignutim rezultatima, izrasla u vodeću i respektabilnu policijsku agenciju. On je naglasio da građani imaju povjerenja u SIPA-u, da je pred kadetima veliki izazov, kao i da se od njih mnogo očekuje.

Direktor SIPA-e Perica Stanić, prilikom obraćanja kadetima, rekao je da SIPA danas s ponosom promovira treću generaciju kadeta i poručio im da je velika čast i odgovornost biti policijski službenik SIPA-e te da se od njih očekuje da posao policijskog službenika obavljaju zakonito, profesionalno i časno te da uvijek budu u službi građana.

Osim ministra sigurnosti BiH i direktora SIPA-e, ceremoniji su prisustvovali zamjenik direktora SIPA-e, direktori Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Službe za poslove sa strancima, Agencije za policijsku podršku, zatim zamjenik direktora Granične policije BiH, rukovodioci organizacionih jedinica SIPA-e i drugi gosti.

Oglasi

NA VRH