AKCIJE Pretresi na više lokacija u Tuzli i Kalesiji

Priveden Vahidin Omerbegović, načelnik Operativnog centra MUP-a TK

Sumnja se da su tri službenika MUP-a TK počinila više krivičnih djela

E. Sk.
14.02.2019 13:26

Prema nalogu Tužilaštva TK i naredbi Općinskog suda Tuzla, pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona i Federalne uprave policije pretresli su više lokacija u Tuzli i Kalesiji, u stambenim objektima, MUP-u TK, PS Kalesija i jednom poslovnom objektu. 

Pretresi su obavljeni zbog sumnje da su tri službenika MUP-a TK počinila više krivičnih djela.

Kako nezvanično saznajemo, u službene prostorije privedeni su Vahidin Omerbegović, aktuelni načelnik Operativnog centra MUP-a TK, te Nezir Omerbegović i Mirsad Hadžić, službenici u Policijskoj stanici Kalesija.

- Načelnik Operativnog centra MUP-a TK je osumnjičen da je, dok je obavljao spomenute funkcije, počinio više krivičnih djela: zloupotreba položaja i ovlaštenja, odavanje službene tajne, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, primanje dara ili drugog oblika koristi i zlostavljanje u obavljanju službe u periodu od 2014. do 2019. godine. Službenik i policajac PS Kalesija osumnjičeni su za krivična djela primanje dara ili drugog oblika koristi i krivotvorenje službene isprave – navodi Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Nakn pretresa će nad osumnjičenim biti obavljena kriminalistička obrada, te će se Tužilaštvu dostaviti izvještaj i prateća dokumentacija. Osumnjičeni će najvjerovatnije nakon toga biti predati u nadležnost Tužilaštva gdje će se ispitati i odredit će se koje dalje mjere će se poduzimati.

Komentari

NA VRH