NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Vlada RS ruga se pravdi

Piše: Avaz.ba

17.2.2019

Najtiražniji bh. politički dnevnik danas donosi razgovor s Filipom Davidom, književnikom i intelektualcem iz Beograda, koji komentira formiranje komisija u manjem bh. entitetu koje žele revidirati prošlost tako što će se baviti nekim svojim istraživanjem genocida u Srebrenici koji nazivaju zločinom, uprkos međunarodnim presudama da su vojska i policija RS počinile i da su odgovorne za genocid u Srebrenici. Između ostalog, ovaj ugledni srbijanski intelektualac poručuje da je osporovanje genocida u Srebrenici sramotan čin.  

Naši novinari istraživali su kako će se sve dublja kriza u Evropi reflektirati na stanje u BiH čiji građani ionako godinama žive po najnižim i najlošijim standardima.

Provjerili smo i hoće li nakon devetomjesečne blokade Odbor Parlamenta FBiH za žalbe građana konačno početi s radom.

Saznajte i kako je Fadil Novalić, federalni premijer, pomogao Fondaciju „Društvo zajedničkih vrijednosti“, čiji je osnivač Zlatko Lagumdžija.

Otkrivamo i koga je jedan građanin prijavio Nezavisnom odboru Parlamentarne skupštine BiH za posjedovanje kupljene diplome.

Bili smo na jučerašnjim protestima mještana sela Glodi kod Zvornika, koji su ustali protiv mijenjanja toka rijeke Drinjače. Ogorčeni povratnici, Bošnjaci, poručili su da ne daju svoju imovinu.

Naš kolumnista Erol Avdović pod naslovom „Halo, Sarajevo“ komentira dolazak novog američkog ambasadora u BiH Erika Nelsona (Eric).

Istražili smo i zbog čega je i koliko registracija automobila u Brčkom jeftinija od istog nameta u FBiH.

Donosimo i najnovije vijesti i teme sa svjetske političke scene među kojima dominiraju poruke sa Konferencije o sigurnosti u Minhenu, kojoj prisustvuju brojni svjetski lideri.

Nažalost, jedini smo u Evropi po još jednom nedostatku, a danas otkrivamo da smo jedina zemlja na najstarijem kontinentu koja nema ni popis poljoprivrede.

U ispovijesti za “Avaz“ Fikret Pezerović iz Gradačca, otac dječaka kojeg je prije četiri godine automobilom udario Ibrahim Ganibegović, a potom automobil potopio da bi sakrio dokaze tog krivičnog djela, najavljuje da će krivično tjerati Ganibegovića, čije je nedjelo okriveno tek ovih dana.

Otkrivamo i detalje velike policijske potjere u Tuzli u petak navečer, kada je uhapšen 32-godišnji T. A., koji je potegao obarač pištolja na 27-godišnjaka, ali, nasreću, metak je ostao u cijevi.

Posjetili smo Specijalnu kardiovaskularnu bolnicu dr. Emira Solakovića u Sarajevu, te u današnjem izdanju donosimo priču o stručnosti ljekara u ovoj ustanovi, vrhunskoj opremi i primjeni svjetskih liječničkih trendova koji garantiraju najbolji i najstručniji tretman pri liječenju najtežih bolesti. No, ova zdravstvena ustanova nije rezrvirana samo za one sa zdravstvenim problemima, nego i za one koji žele preventivno djelovati i sačuvati zdravlje i ljepotu.

Porodica Damira Paradžika, koji je poginuo u januaru u Jemenu, za „Avaz“ priča kako su išli u Saudijsku Arabiju, gdje im je predsjednik Jemena u egzilu Abdurabuh Mansur el-Hadi uručio medalju časti, najveće državno jemensko odlikovanje, koje je posthumno dodijeljeno Damiru Paradžiku.

Bili smo i u Glogovcu kod Cazina, gdje džematlije same grade Šehidsku džamiju s dvije munare. Zanimljivo je da su se žene iz Glogovca i susjednog mjesta Polje organizirale i prikupile novac za stolariju.

Na drugom kraju BiH, u Bok Jankovcu, kod Bosanske Gradiške prisustvovali smo demonstraciji izuma Miroslava Sačeka, koji nam je pokazao kako radi cirkular napravljen od dječijeg bicikla i starog motora.

Naši reporteri uživali su na 6.“Kids kinđurijadi“ održanoj jučer u sarajevskom Domu mladih, a Vama donosimo dašak dječije radosti i veselja s ovog događaja.

Na sportskim stranama saznajte šta Vedran Bosnić, selektor košarkaške reprezentacije BiH, kaže o očekivanjima od predstojećih kvalifikacijskih susreta za Svjetsko prvenstveno koje će biti održano u avgustu ove godine u Kini, a donosimo i najaktuelnije informacije sa sportskih terena iz zemlje i svijeta .

U današnjem „Avazu“ uživajte i u brojnim sadržajima našeg revijalnog priloga „Panorama“, u kojem donosimo ekskluzivni intervju sa Sarajlijom Nebojšom Rajačićem, uglednim hirurgom i puncem čuvenog fudbalera Tjerija Anrija ( Thierry Henry).

Pročitajte u „Panorami“ i razgovor sa našim rediteljem Pjerom Žalicom i njegovim sinom Ismarom koji se pojavljivao u skoro svakom očevom ostvarenju.

Saznajte i šta manekenka Tina Brkić s Floride kaže o vezi s Harisom Berkovićem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.