BIHAMK Zabilježena su duža zadržavanja na graničnim prelazima

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, mogući odroni kamenja

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja

Avaz.ba
17.02.2019 19:29

Kolone na izlazima iz: Bosanska Gradiška, Velika Kladuša, Donja Gradina, Izačić i Bosanski Brod

Foto: Arhiv

Iz sigurnosnih razloga, zbog učestalih odrona kamenja na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Čađavice.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.  

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Duga zadržavanja na izlazu iz naše zemlje bilježimo na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Velika Kladuša, Donja Gradina, Izačić i Bosanski Brod. 

Na ostalim graničnim prelazima pojačan je promet vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Komentari

NA VRH