BANJA LUKA Nakon što mu je uništen automobil

Odbor za sigurnost NSRS o slučaju ''Stanivuković''

Na zahtjev Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP)

Fena
20.02.2019 07:57

Draško Stanivuković

Sjednica Odbora za sigurnost Narodne skupštine Republike Srpske bit će održana danas, na zahtjev Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP). 

PDP je prošle sedmice zatražio hitnu sjednicu Odbora za sigurnost, kao i fizičku zaštitu za svog poslanika Draška Stanivukovića.

Portparol PDP-a Anja Petrović ranije je navela da ta partija čvrsto stoji uz Draška Stanivukovića te da insistiraju da se otkriju počinioci uništavanja njegovog automobila, koje je prijavljeno 12. februara.

Draško Stanivuković je prošle sedmice objavio nekoliko audiosnimaka o, kako je rekao, policijskom saslušanju njegovog saradnika Ivana Begića, tokom kojeg mu je jedan inspektor prijetio.

- Ne osjećam strah, nego u ovom trenutku smatram da je poželjno da budem oprezan. Vrlo je moguće da neću biti narednih dana u RS i BiH... Lična sigurnost mi je ugrožena i ima niz pitanja na koja MUP RS nije odgovorio. Vrijeme je da razmislim o narednim koracima - kazao je Stanivuković 15. februara.

Iz MUP-a RS su ranije pozvali Draška Stanivukovića da, kako su saopćili, prestane širiti dezinformacije i neistine, a sve s ciljem narušavanja ugleda policije.

Dodali su da je Stanivuković 12. februara na društvenim mrežama i u javnosti objavio da je razbijena šoferšajbna i da su probušene gume na njegovom automobilu, iako je Policijskoj stanici Lazarevo prijavljeno da je u ulici Bože Nikolića u Banjoj Luci oštećen putnički automobil marke VW Golf vlasništvo Gorana Stanivukovića iz Banje Luke.

U više navrata je, također, izjavio u javnosti kako Ivan Begić nije 12. februara bio u Policijskoj stanici Lazarevo i da nije odbio poligrafiranje, što, kako tvrde, nije istina.

Nakon što je Draško Stanivuković objavio audiosnimak na društvenim mrežama, a koji se navodno odnosi na saslušanje Ivana Begića od službenika u Policijskoj upravi Banja Luka, iz policije RS su najavili da će protiv Stanivukovića i Begića podnijeti izvještaj za krivično djelo neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje.

Stanivuković je na to odgovorio da nije lično nikoga prisluškivao, nego da snimke dobiva, da mu ih ''ljudi ostavljaju pred kućnim vratima".

Komentari

NA VRH