BANJA LUKA Bivši potpredsjednik SDP-a

Komemoracija Slobodanu Popoviću: Bio je čovjek sa stavom

Bit će sahranjen danas na Gradskom groblju na Pobrđu

Fena

Foto: Fena


Slobodan Popović je bio iskren, dobronamjeran čovjek od povjerenja, koji je cijenio istinoljubivost i na takve ljude ste se mogli osloniti, rekao je danas njegov prijatelj Vehid Šehić.

Na komemoraciji u Banjoj Luci je istakao da je Slobodan Popović imao karakteristiku koju treba cijeniti - imao je svoj stav i mišljenje, koje nije prilagođavao trenutku i vremenu.

- To je danas hrabrost - rekao je Šehić, podsjećajući na period kada je upoznao Popovića.

- Najiskrenija su prijateljstva koja se stvaraju u neka nenormalna i ružna vremena. Da li je to sudbina ili nešto drugo, ali prvi put kada sam 1996. godine došao u Banju Luku, vidio sam Popovića. Naše prijateljstvo je bilo iskreno. Imam u Banjoj Luci mnogo prijatelja, ali Pop će mi nedostajati - rekao je Šehić.

Opraštajući se od Popovića, dodao je da se radi o čovjeku koji nije pripadao samo Banjoj Luci, koju je volio, već i njegovoj Tuzli, Sarajevu, Dubrovniku, u kojima će ostati sjećanje na njega.

Osim rodbine, prijatelja i kolega, lidera PDP-a Branislava Borenovića, počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanića, komemoraciji su prisustvovali i predstavnici SDP-a predvođeni Nerminom Nikšićem, NDP-a, s Draganom Čavićem na čelu te brojni drugi građani.

Slobodan Popović bit će sahranjen danas na Gradskom groblju na Pobrđu u Banjoj Luci.

Rođen je 1949. godine u Kotor-Varoši, a preminuo je 17. februara u Banjoj Luci.
NA VRH

Podijeli članak na