POSLJEDICE Nakon olujnog nevremena

Stanje u Trebinju više nije alarmantno

Na besplatan broj Centra za obavještavanje 121 počeli pristizati novi pozivi za saniranje šteta od nevremena

P. M.
24.02.2019 11:21

Vjetar nosio krovove

Foto: Arhiv

Nakon jučerašnjeg olujnog nevremena, današnja situacija u Trebinju je znatno bolja.  

- Situcija na terenu nije alarmantna, a protekla noć je bila relativno mirna. Od jutros su počeli pristizati novi pozivi za saniranje štete, koju su izazvali olujni udari vjetra - rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja i komandant Štaba za vanredne situacije grada Trebinja, dodajući da je sva raspoloživa operativa Gradske uprave i javnih preduzeća na terenu. 

Ćurić je naglasio da su od jutros na besplatan broj Centra za obavještavanje 121 počeli pristizati novi pozivi za saniranje šteta od nevremena te da operativa koju je angažirala Gradska uprava nastoji štetu sanirati prema prioritetima.

- Molio bih građane da imaju razumijevanja i ne prijavljuju manje štete koje oni sami mogu sanirati te da prijavljuju samo one koje ne mogu riješiti sami. Poruka građanima je da se iz svojih domova ne kreću bez prijeke potrebe, a, prema našim informacijama, jaki udari vjetra trebali bi oslabiti do podneva - rekao je Ćurić.

  • Ćurić: Moli građane da ne prijavljuju manje štete
    Ćurić: Moli građane da ne prijavljuju manje štete Foto: (Arhiv)

On je podsjetio da je jučer evidentiran slučaj da je jedan Trebinjac pao s krova prilikom saniranja štete od nevremena, ali, srećom, prošao je bez većih posljedica.

- Naša poruka je da građani na čijim je objektima pričinjena šteta sačekaju, jer ćemo danas i sutra nastaviti sanirati posljedice nevremena. Narednih dana će doći komisija da sagleda stanje u vezi s eventualnom finansijskom nadoknadom - rekao je Ćurić.

On je precizirao da je, u saradnji s predstavnicima mjesnih zajednica, šteta evidentirana, a Grad Trebinje će, u zavisnosti od iznosa štete, finansijski pomoći da bi posljedice nastale štete bile lakše otklonjene.

Komentari

NA VRH