SARAJEVO

Više od hiljadu državnih zastavica krasi šetališta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine

Bit će postavljeno više od dva kilometra konopca na kojima je nanizano više od 1.000 komada

Fena

27.2.2019

Zastave BiH postavljene u ulici Ferhadija. L.Đ.

Glavni grad Bosne i Hercegovine ukrašen je državnim zastavama povodom Dana nezavisnosti BiH, koji se obilježava u petak, 1. marta.

Radnici preduzeće "Park" jučer su na sarajevske ulice i trgove postavili državne zastave u postolja koja se nalaze na stubovima javne rasvjete, a jutros su započete aktivnosti na postavljanju malih državnih zastavica koje se nalaze na konopcima i one će biti postavljene iznad ulica, saobraćajnica i pješačkih zona.

Bit će postavljeno više od dva kilometra konopca na kojima je nanizano više od 1.000 komada malih državnih zastava, a jučer je na stubove javne rasvjete postavljeno nekoliko stotina zastava. 

- Jučer su postavljene zastave na stubove javne rasvjete koje se nalaze uz glavnu gradsku saobraćajnicu, od ulice Maršala Tita, do Stupa i nazad do Vijećnice. Posebna pažnja je posvećena Vijećnici i tu je postavljeno više zastava jer će se tu održavati manifestacije - kazala je Feni glasnogovornica KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Dodala je da se male državne zastavice postavljaju u ulici Maršala Tita, od Vječne vatre do Parkuše, u Ferhadiji od Vječne vatre prema Katedrali i na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović. 

- Za razliku od zastava koje se nalaze na postoljima i koje će biti uklonjene u ponedjeljak, 4. marta, državne zastavice koje danas postavljamo ostat će u narednom periodu da krase ove tri lokacije (Titovu, Ferhadiju i Trg Oslobođenja - Alija Izetbegović) - kazala je Hamza.

Izradu zastavica i njihovo postavljanje finansira je Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS. 

Aktivnosti na postavljanju zastavica trebale bi biti završene do sutra u prijepodnevnim satima, kazali su Feni iz KJKP "Park".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.