FORMIRANJE VLASTI

Pavić: Džaferovićeve ucjene znače blokiranje institucija BiH

Neka se oni koji nam nameću takvu politiku zamisle šta rade BiH

Džaferović i Pavić. Arhiv

Srna

3.3.2019

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je danas da ucjenjivački stav bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, kada je riječ o formiranju Vijeća ministara, znači blokiranje institucija BiH i nefunkcioniranje BiH.

- Neka se oni koji nam nameću takvu politiku zamisle šta rade BiH. Nema smisla to što radi Džaferović, da ucjenjuje nečim što treba biti dio budućih odluka, odluka o formiranju Vijeća ministara - rekao je Pavić novinarima u Banjoj Luci.

On je poručio da Republika Srpska ima svoj put, svoje organe i institucije, te da će nastaviti funkcionirati.

Pavić kaže da se DNS davno opredijelio za put prema EU i da je zainteresiran da sve institucije u BiH, pa tako i u RS, to zadovolje kroz odgovore na dodatna pitanja i upitnike, te kriterije koje traži EU.

- Očekujem da naši odgovori budu prihvaćeni i da će BiH ubrzo dobiti za jedan viši nivo u odnosima sa EU - rekao je Pavić.

Džaferović je izjavio da se "ne može dati mandat za sastav Vijeća ministara nekome ko unaprijed kaže da neće poštovati zakone, odluke i usvojene politike", te da je pitanje predaje Godišnjeg nacionalnog plana pitanja vladavine prava.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.