DRAMA Nakon što je Milan Miličević proglasio pobjedu

U Tesliću napadnuti članovi SDS-a, razbijena kamera BN TV-a

Da bi sačuvao izborni rezultat i ne bi bio pokraden, načelnik lokalne zajednice sa svojim pristalicama dežurao ispred zgrade

Avaz.ba
04.03.2019 13:19

Uz policijsku pratnju iznesena vreća s glasačkim listićima

Foto: rtvbn.com

Pristalice Dragana Bogdanića iz SNSD-a napale su članove SDS-a, a jedan od nasilnika napao je i ekipu BN TV-a i razbio kameru.

Načelnik općine Teslić Milan Miličević proglasio je sinoć apsolutnu pobjedu. Protiv njegovog opoziva glasalo je više od 4.000 građana u odnosu na broj onih koji su bili za opoziv. 

Da bi sačuvao izborni rezultat i ne bi bio pokraden, načelnik te lokalne zajednice sa svojim pristalicama bio je primoran dežurati gotovo cijelu noć ispred zgrade u kojoj je zasjedala Komisija za referendum, a zgradu je osiguravala policija.

Za Miličevićev opoziv na osnovu 41 posto obrađenih glasačkih mjesta glasalo je 36,6 posto građana, dok je protiv opoziva bilo 68,32 posto, saopćili su iz Komisije za provođenje referenduma.

  • Policija osiguravala zgradu
    Policija osiguravala zgradu Foto: ( rtvbn.com)

Nakon proglašenja pobjede Miličević je s ostalim aktivistima SDS-a bio primoran doći ispred zgrade u kojoj je smještena Komisija za provođenje postupka opoziva, koju je osiguravao policijski kordon jer je po zatvaranju biračkih mjesta uslijedila krađa glasova.

Miličević tvrdi da je posmatračima koji nisu pristalice SNSD-a na većini biračkih mjesta bio zabranjen uvid u zapisnike, iako po Izbornom zakonu BiH posmatrači na to imaju pravo. Plan je bio da se falsificiraju zapisnici na putu od biračkih mjesta do općinske izborne komisije i na taj način promijeni volja građana Teslića.

Prava drama odvijala se i na biračkom mjestu u selu Vajići, gdje je reagirala i Jedinica za podršku, uz čiju je pratnju nakon tri sata od zatvaranja tog biračkog mjesta iznesena vreća s glasačkim listićima.

Komentari

NA VRH