PROMJENE

Halilović: Mojom odlukom Ćosić će biti načelnik Sektora unifromirane policije

Radi se o internom premještaju koji se radi s vremena na vrijeme u Upravi policije, pojasnio je Halilović

Halilović: Radi se o internom premještaju. Arhiv

Piše: Ad. A.

5.3.2019

Mevludin Halilović, još aktuelni komesar sarajevske policije, kojem je Vlada Kantona Sarajevo nedavno izglasala nepovjerenje, izvršio je rotaciju načelnika policijskih uprava i Sektora uniformirane policije, što nam je potvrdio u telefonskom razgovoru.

- Radi se o internom premještaju, koji se radi s vremena na vrijeme u Upravi policije. Džafer Hrvat, koji je do sada bio načelnik Sektora uniformirane policije, premješten je u Petu policijsku upravu na Ilidži, dok na njegovo mjesto dolazi Vahid Ćosić. Premješteni su i ostali načelnici. To sam svakako planirao raditi, bez obzira na ovu situaciju sada – pojasnio nam je Halilović.

Ćosić: Trebao ići u penziju

To znači da, ukoliko Vlada Kantona Sarajevo ostane pri odluci da smijeni Halilovića s mjesta komesara uprskos tome što uživa podršku više od 1.300 policajaca, na njegovo mjesto bi mogao doći, kao vršilac dužnosti, Vahid Ćosić, bivši komesar, kojeg je Nezavisni odbor smijenio jer je dobio negativnu ocjenu. 

Prema Pravilniku, načelnik Sektora uniformirane policije preuzima funkciju prvog čovjeka sarajevske policije dok se ne provedu konkursna procedura i izbor novog komesara.

Ćosić je, inače, ispunio uvjete za penziju, ali je i dalje u službi.

Mustafa Bešić, koji je do sada bio načelnik Pete policijske uprave, bit će premješten za načelnika Treće policijske uprave (Novo Sarajevo).

Idriz Efendić, koji je bio načelnik Treće policijske uprave, premješten je za načelnika Četvrte policijske uprave (Novi Grad).

Nusret Selimović, koji je do sada bio načelnik Četvrte policijske uprave, od sada će biti načelnik Šeste policijske uprave (Hadžići).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.