BIHAMK Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja

Jači udari vjetra na pojedinim dionicama

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka - Crna Rijeka vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom

Avaz.ba
07.03.2019 06:43

Svjetuje se opreznija vožnja

Foto: Ilustracija

Na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. 

Skrećemo pažnju na jače udare vjetra na pojedinim dionicama, a izdvajamo puteve na širem području Sarajeva, Bihaća, Tomislavgrada, Glamoča i Bosanskog Grahova, kao i puteve Novi Travnik-Bugojno i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju. 

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Zbog istražnih radova u tunelu Drenik, na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Komentari

NA VRH