NAJAVA

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza" čitajte: Zlatari potezali oružje!

Avaz.ba

8.3.2019

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, donosi detalje velike akcije SIPA-e „Zlatni karat“, u kojoj je uhapšeno 30 osoba i zaplijenjeno 40 kilograma zlata i srebra. Saznajte ko je potezao oružje na pripadnike Uprave za indirektno oporezivanje BiH na Baščaršiji i zašto. Otkrivamo i ko je među uhapšenim sarajevskim zlatarima i koje je sve lokacije i objekte SIPA, po naredbi Suda i Tužilaštva BiH, pretresla, a šta je pronašla. Osumnjičene osobe se terete da su, u saradnji s drugim osobama, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, krijumčarile i nedozvoljeno rasturale necarinjeno zlato i srebro širom BiH, podaci su policijskih agencija.  

Saznajemo i ko je novi vlasnik Fudbalskog kluba Sarajevo i kada stiže u bh. metropolu. Pročitajte sve detalje koje su otkrili naši novinari i koja je strana agencije prva objavila vijest o promjeni vlasničke strukture u gigantu s Koševa.

Naš ugledni kolumnista Bakir Hadžiomerović u „Minuti“ donosi naslov „Zrakomlatno čudo u Sarajevu“.  

Donosimo i detaljan izvještaj sa sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH koji je dao zeleno svjetlo za izgradnju Bloka 7 u Tuzli, najveće poslijeratne investicije u BiH. Šta o tome kažu poslanici, kakva je reakcija ministra energije Nermina Džindića, ali i Senada Salkića, izvršnog direktora za investicije u EPBiH koji je vodio ovaj projekt.

Pročitajte i koje su poruke nakon prvog obraćanja novog ambasadora SAD u BiH. Šta kaže o bh. liderima, ali i NATO putu naše države i obavezama koje se moraju ispuniti Na stranama Globusa donosimo priču o tome kako je advokatica iz Srbije trovala klijenta i zbog čega. Naši novinari otkrivaju i koliko će 30 novih uposlenika koštati državu. Ko je odobrio novo zapošljavanje i zbog čega i ko je donio ovu odluku koja će ojaditi dodatno bh. budžet.

Saznajte i ko je uhapšen od bh. državljana u Siriji nakon što je ISIL pred porazom u toj zemlji. Šta kažu američki mediji, a šta podaci sigurnosnih agencija u BiH. Donosimo i šokantnu ispovijest žene koju je 30 godina zlostavljao suprug.

Danijal Arnautović završio je ispovijest za naš list o bivšoj supruzi Đemili Talić-Gabrijel. Doznajte zašto želi da ga saslušaju tužioci. Na stranama Crne hronike otkrivamo šta se dešavalo u Gradačcu i ko je pokušao bombom ubiti policajce, ali i šta su uhapšeni dileri otkrili istražiteljima u akciji „Tvor“.

Pročitajte šta na stranama Jet-seta kaže Benjamin Isović, sin velikana sevdalinke Safeta Isovića. Isović govori o tome ko je i zašto zaboravio njegovog oca. Za „Dnevni avaz“ govori i Vladimir Petković, selektor Švicarske. Pročitajte šta kaže o utakmicama Rome, Džeki, Realu, rezultatima Lige prvaka... Novinari Sporta donose i raspored nastavka Premijer lige u BiH. Gdje igra Sarajevo, s kim će snage odmjeriti Željezničar i hoće li ovo kolo biti odlučujuće u borbi za titulu.

Danas možete pročitati naš redovni i uvijek zanimljivi prilog „TV Extra“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.