MOSTAR

Sastanak Čovića i Nelsona u prostorijama HDZ-a: Podrška BiH na putu ka EU i NATO-u

S današnjeg sastanka u Mostaru. HDZ BiH

Piše: Avaz.ba

8.3.2019

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru primio u posjetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erika Nelsona (Eric)

Na početku susreta Čović je poželio dobrodošlicu ambasadoru Nelsonu te je izrazio nadu u dobru saradnju tokom njegovog mandata u BiH.

Tokom susreta razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, potrebnim reformama, kao i evropskim integracijama i NATO putu. HDZ BiH je potvrdio jasnu opredijeljenost za EU i NATO put i taj put nema alternativu, naglašeno je na sastanku.

Također, razgovarano je i o implementaciji izbornih rezultata u kontekstu uspostave učinkovite vlasti na svim nivoima u BiH.

Čović je prilikom susreta naglasio i neophodnost izmjene Izbornog zakona, koja zahtijeva učinkovita rješenja i koja će osigurati zaštitu načela legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda, u skladu s evropskim standardima i odlukama Ustavnog suda BiH, posebno kod utvrđivanja načina izbora članova Predsjedništva BiH te zastupnika u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Ambasador Nelson naglasio je važnost i podršku putu Bosne i Hercegovine prema Evropskoj uniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.