MOSTAR

Nelson: Građani BiH trebaju biti ponosni na Oružane snage

Fu. M.

8.3.2019

Američki ambasador Nelson u posjeti OSBiH

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erik Nelson (Eric) posjetio je danas jedinicu Oružanih snaga BiH u Mostaru te prisustvovao medicinskoj obuci koju je sanitetska eskadrila zračnih snaga Nacionalne garde Merilend održala za pripadnike OSBiH. 

Kako je saopćeno iz Američke ambasade, ovakvi programi obuke pružaju pripadnicima Oružanih snaga BiH priliku da se upoznaju s vojnim metodama i tehnikama djelovanja oružanih snaga SAD, s ciljem pružanja pomoći BiH u ostvarenju svojih sigurnosnih ciljeva. 

-  Svi građani BiH trebaju biti ponosni na instituciju kao što su Oružane snage BiH. Ova vrsta obuke veoma je važna i pomaže BiH da bude učinkovit partner u našim zajedničkim naporima da odgovorimo na prijetnju koju terorizam predstavlja širom svijeta. Jedinice OSBiH bile su od velike pomoći u misijama u Afganistanu i Iraku – kazao je Nelson. 

On je, također, istakao da su OSBiH od izuzetne pomoći u očuvanju sigurnosti i mira u BiH. 

- Ove vještine iz oblasti pružanja medicinske pomoći u vanrednim situacijama dio su sigurnosnih aktivnosti koje OSBiH pružaju građanima BiH i veliko mi je zadovoljstvo što sam imao priliku vidjeti ih na djelu – dodao je Nelson.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.