HUMANOST

Paketići prve pomoći za 1450 žena operiranih od karcinoma dojke u BiH

Kruna ovogodišnjih aktivnosti bit će trka/šetnja za ozdravljenje "Race for the Cure" koja se održava od 2008. godine

Avaz.ba

8.3.2019

Paketiće prve pomoći za postoperativni oporavak ove godine će dobiti 1450 žena operiranih od karcinoma dojke u Bosni i Hercegovini. Paketić sadrži pamučnu protezu, lopticu za vježbanje ruke, tri kreme za njegu kože, potkošulju i brošuru "Sve o karcinomu dojke".  

Uz podjelu paketića prve pomoći novooperiranim ženama dijelit će se i jastučić SRCE koji i ove godine u svojim udruženjima u cijeloj BiH prave žene koje su pobijedile rak dojke. Jastučić simbolično pruža emocionalnu i fizičku podršku oboljelim ženama, ublažava bol od hirurškog reza, štiti od slučajnih udaraca, pomaže ublažiti edem i napetost ramena. Uz ovo srce žene znaju da nisu same i da neko misli na njih. 

Podjela paketića prve pomoći samo je jedna od aktivnosti Udruženja "Think pink – Zajedno smo jedno". I ove godine sva sredstva skupljena od registracija za Trku/šetnju za ozdravljenje "Race for the Cure" utrošit će se i za besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje, projekte podizanja svijesti o kracinomu dojke i promociju zdravlja svake žene u državi, omogućavanje psihosocijalne podrške za žene koje prolaze ili su prošle kroz bolest, edukaciju srednjoškolaca u našoj zemlji.

Kruna ovogodišnjih aktivnosti bit će trka/šetnja za ozdravljenje "Race for the Cure" koja se u BiH održava od 2008. godine, i kojoj se svake godine priključuje sve veći broj učesnika. Svojim saosjećanjem i aktivnim učešćem zajednički radimo na promociji zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke. Podsjećamo, za prošlogodišnju trku registriralo se 8000 učesnika.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.