HEROJI Dječak iz Gračanice danas ponovo u minhenskoj klinici

Kad se probudi iz narkoze, Meho prvo pita: "Gdje je babo"

Liječenje će još dugo trajati, ali Meho, iako mali, sve to izdržava, kaže majka Albinka

H. Č.

Dječak na putu prema Njemačkoj: Danas pregled kod dr. Ninkovića

Foto: Avaz


Mehmed Šabić, dječak iz Gračanice koji je hrabrošću i izdržljivošću nakon požara u kojem je teško stradao, zadivio cijelu Bosnu i Hercegovinu i region, danas će opet u kliniku “Bogenhauzen” u Minhenu.  

Nakon samo pet dana odmora u kućnoj atmosferi u Gračanici, on ide na pregled kod uglednog svjetskog stručnjaka za plastičnu hirurgiju Milomira Ninkovića. 

Nakon toga, ubrzo bi trebao i u operacionu salu. Dječaku je to 14. opracija, a ovog puta planiran je zahvat na desnoj šaci.

- Izdržati tolike bolove, tolike opekotine, tolike operacije, može samo veliko dječakovo srce. Ljekari, posebno dr. Ninković, Mehi u posljednje vrijeme plastičnim operacijama nastoje ispraviti zgrčene prste obje ruke, zgrčene laktove i za sada to ide dobro. Liječenje će još dugo trajati, ali Meho, iako mali, sve to izdržava i od operacija ne pravi bauk. Kad se probudi iz narkoze, iako sam ja uz njega, prvo pita: “Gdje je babo”, a babo na poslu u Gračanici - kaže majka Albinka.

Meho, koji je u javnosti dobio nadimak Beton, sudeći prema onome što je do sada izdražao nakon požara koji mu je 15. jula 2017. spržio 70 posto tijela, pokazao je da je jači i od betona. Jaki su i njegovi roditelji Nedim i Albinka, sestra Jasmina, ali i Mehin spasilac - komšija Osman Adžemović, koji ga je izvukao iz živog ognja. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na