PROGNOZA Federalni hidrometeorološki zavod

Temperature u BiH dostigle 25 stepeni, sutra kiša i snijeg

Stiže naoblačenje sa zapada

Fena
17.03.2019 18:01

Sutra kiša i snijeg

Foto: Arhiv

U Bosni i Hercegovini danas je većinom bilo sunčano vrijeme. Više oblačnosti je bilo na krajnjem jugu Hercegovine. Ipak, metereolozi za sutra prognoziraju niže temperature uz kišu, a na planinama i snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati: Bjelašnica 0, Livno 14, Ivan Sedlo 15, Grude 17, Široki Brijeg 18, Bugojno i Neum 19, Mostar i Sarajevo 20, Bihać 21. Prijedor i Tuzla 23, Bijeljina, Brčko, Gradačac i Sanski Most 24, Banja Luka i Doboj 25 stepeni.  

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda sutra će u Bosni i Hercegovini stići naoblačenje sa zapada. Sredinom dana kiša se prvo očekuje na području Krajine i padavine će se sporo pomjerati sa zapada prema istoku zemlje. Na planinama će padati snijeg.  

Tokom noći sa ponedjeljka na utorak, uslijed opadanja temperature zraka, u zapadnim i centralnim područjima Bosne susnježica može padati i u nizinama.  

Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje jugo, na cijelom sjeveru vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 10 stepeni celzija. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka oko 5 stepeni, a najviša dnevna oko 16 stepeni.

Komentari

NA VRH