SARAJEVO Prilika koju trebaju iskoristiti svi nivoi vlasti

Potpisan administrativni aranžman za predstojeću konferenciju EBRD-a

Kvatrocioče je naveo da pripreme spomenutih događaja dobro napreduju

Fena
19.03.2019 13:06

Sarajevo će od 7. do 9. maja biti domaćin Godišnjeg sastanka Odbora guvernera EBRD

Foto: Fena

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i generalni sekretar Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Enzo Kvatrocioče (Quattrociocche) potpisali su danas u Sarajevu administrativni aranžman za godišnji sastanak Odbora guvernera EBRD, te investicijsku konferenciju i biznis forum koji će početkom maja biti održani u Sarajevu.

Šarović je izjavio da je predstojeći godišnji sastanak Odbora guvernera EBRD jedan od događaja za koji je on kao ministar želio da budu održani u Sarajevu te je zahvalio svima koji su mu pomogli da se to i ostvari.

- Ako svi zajedno ovaj događaj pametno iskoristimo, uvjeren sam da ćemo promijeniti opću sliku o Bosni i Hercegovini i to je vrlo važan trenutak koji kao zemlja treba da iskoristimo - istakao je Šarović.

Dodao je da će to biti prilika koju trebaju iskoristiti svi nivoi vlasti, privredne komore i FIPA, jer slična prilika Bosni i Hercegovini neće dugo biti pružena.

Kvatrocioče je naveo da pripreme spomenutih događaja dobro napreduju te da se s pravom može očekivati da sastanak i konferencija budu uspješno održani.

- Međunarodni mediji, zajedno s bh. medijima, doprinijet će da to bude uistinu globalni događaj koji će predstavljati jedinstvenu priliku za predstavljanje Bosne i Hercegovine svijetu i siguran sam da ćete to iskoristiti - poručio je Kvatrocioče.

Sarajevo će od 7. do 9. maja biti domaćin godišnjeg sastanka Odbora guvernera EBRD, te investicijske konferencije i biznis foruma koji će ugostiti više od 2.000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih državnih zvaničnika i predstavnika organizacija civilnog društva.

Komentari

NA VRH