SAOPĆENJE Reagirala i policija

Objavljeni detalji napada na dvojicu inspektora u Sarajevu

Fena
19.03.2019 18:28

Dvojica inspektora napadnuta su jučer u Sarajevu te im je onemogućeno da obavljaju službene radnje, saopćila je Federalna uprava za inspekcijske poslove.

Riječ je o federalnom tržišnom inspektoru te kantonalnom inspektoru rada. Obojica su bili u kontroli u multidisciplinarnim timovima u okviru specijalnog programa pojačanih inspekcijskih nadzora u borbi protiv sive ekonomije.

- Nakon što su protupravno uhapšeni u prostorijama objekta u kojem je vršen nadzor, inspektori su zatražili podršku od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, čiji su službenici promptno reagirali i uhapsili osobu inicijala S. R., rođenu 1968. godine, iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo 'sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i protupravno lišenje slobode na štetu službenika Federalne i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. Istog dana uhapšena je i osoba D. Š., rođena 1971. godine, također iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo podstrekavanje - kaže se u saopćenju.

Federalna uprava za inspekcijske poslove zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova i policijskim službenicima Druge policijske uprave za pruženu asistenciju te izražava punu podršku radu policijskih i pravosudnih organa u BiH.

NA VRH