SKANDAL Bura negodovanja kupaca

Vlasnik lanca pekara "Manja" podrškom Karadžiću i Mladiću uzburkao javnost u BiH, a evo kako je on sve to prokomentirao

Al. Ti.
21.03.2019 22:22

Pravu buru negodovanja kupaca izazvale su stavovi Saše Trivića, vlasnika "Krajina klasa", te lanca pekara "Manja".

Na društvenim mrežama isplivali su njegovi komentari u vezi osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića, ali i Ratka Mladića.

Podsjećamo, proizvode lanca pekara "Manja" svakodnevno kupuju građani Sarajeva, a najpopularniju društvenu mrežu Facebook preplavili su pozivi nezadovoljnih Sarajlija na bojkot njegovih pekara.

Pojedinci su čak i javno pitali Trivića kako može podržavati ratne zločince i istovremeno uzimati novac građanima Sarajeva.

Trivić je na Twitteru podijelio fotografiju Ratka Mladića uz opis "Jedan jedini", a "najavio" je i prelazak iz komunista u četnike zbog kako je naveo "sarajevskih Srebrenica".

Kontaktirali smo i Sašu Trivića, koji je za Avaz.ba kratko kazao da se radi o stvarima koje su izvučene iz konteksta.

- Tamo su neki ljudi izvukli screenshotove koji su izvučeni iz konteksta i od toga napravili kampanju. U principu napad je uperen na firmu i zbog toga ne bih otvarao daljnje teme oko toga - kazao nam je Trivić.

Podsjećamo, Žalbeno vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove izreklo je jučer vođi bosanskih Srba za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini i ratnom zločincu Radovanu Karadžiću doživotnu kaznu zatvora.

Žalbeno vijeće proglasilo je Radovana Karadžića krivim za genocid u Srebrenici.

Komentari

NA VRH