MANIFESTACIJA

Održan 3. mostarski polumaraton, Kenijac odnio pobjedu

Za 21 kilometar staze, od mosta u Vojnom do cilja ispred ''Mepas Malla'', trebalo mu 1:08:27

M.Sm.

23.3.2019

Samuel Naibei Kiplimo iz Kenije pobjednik je Trećeg mostarskog polumaratona - Avaz
Samuel Naibei Kiplimo iz Kenije pobjednik je Trećeg mostarskog polumaratona - Avaz
Treći mostarski polumaraton - Avaz
Treći mostarski polumaraton - Avaz
Treći mostarski polumaraton - Avaz
+3

Samuel Naibei Kiplimo iz Kenije pobjednik je 3. mostarskog polumaratona. Drugo mjesto pripalo je Milanu Mitroviću iz Srbije, dok je treći bio Srđan Samardžić iz Brčkog. Kod žena uvjerljivo je slavila Olivera Jevtić iz Srbije. 

Pobjednik polumaratona u Mostaru u startu je slovio kao pobjednik. Za 21 kilometar staze, od mosta u Vojnom do cilja ispred ''Mepas Malla'', trebalo mu je 1:08:27.

- Osjećaj je zaista prekrasan, hvala svima na ovoj prekrasnoj utrci. Jako sam zadovoljan svojom trkom, a posebno finišom - kazao je Kiplimo.

Zadovoljstvo nije krio ni Mitrović, koji je oborio lični rekord. On je za Kenijcem kasnio više od dvije minute.

- Sretan sam, mada je ovdje teško trčati, jer pored Neretve je vjetar jako puhao, i to većinom u prsa. Prvi put sam u Mostaru, ljudi su krasni - kazao je on.

Inače, ova značajna sportsko-rekreativna manifestacija u gradu na Neretvi okupila je 1.200 učesnika na tri različite utrke.

Tako je održana i utrka građana humanitarnog karaktera u dužini od četiri kilometra, organizirana s ciljem promocije važnosti tjelesnog vježbanja u borbi protiv dijabetesa. Sav doprinos od prijava ove utrke ići će Udruženju dijabetičara HNK "Insula".



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.