DRVAR Izbjegnuta tragedija

Srednjoškolci naletjeli na dvije ručne bombe prilikom uređenja grada

B.Š.
24.03.2019 17:45

Zgrada PU Drvar

Prilikom uređenja Drvara koje je organizirala Omladinska organizacija „Drvar“ pod pokroviteljstvom općine, srednjoškolci su danas u poslijepodnevnim satima naišli na dvije ručne bombe. 

Jedna je pronađena u neposrednoj blizini Doma zdravlja dok je druga uočena u blizini Osnovne škole.

  • Jedna od dvije pronađene bombe
    Jedna od dvije pronađene bombe

Tim „Mladi ekonomisti II-e“, su prilikom krčenja terena naletjeli na bombu na livadi iza Doma zdravlja, ali na sreću uočena je na vrijeme te nije bilo stradalih. Koordinator tima Snježana Bodroža kaže da su smjesta pozvali policiju čiji su pripadnici došli na lice mjesta.

- Pozvali smo policiju koja je izvršila uviđaj. Prostor gdje je bomba pronađena obilježen je žutom trakom, a sutra dolazi deminer. Osigurač iz bombe je bio izvučen, te su nam pripadnici PU Drvar kazali da smo je kojim slučajem dirnuli grabeći livadu, ona bi sigurno eksplodirala. Pronađena je još jedna bomba danas u blizini Osnovne škole, kaže Bodroža. Dodaje da se zbog sigurnosti građana treba obratiti više pažnje kada je u pitanju deminiranje jer je ostalo eksploziva iz prethodnog rata.

Glasnogovornik MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak je kazao da je upoznat sa slučajem, potvrdio je da su bombe pronađene te da će uskoro biti više informacija.

Tagovi

Drvar Bomba

Komentari

NA VRH