PROMJENE

SDA izgubila većinu u Općinskom vijeću Bužim

Glasanje je pokazalo da je u tom općinskom parlamentarnom tijelu formirana nova većina, koju čine četiri vijećnika SBB-a, tri vijećnika A-SDA, po jedan iz Stranke za BiH i SDP-a te nezavisni vijećnik Remzija Pajalić

Bunić: Odgovor na stanje u Bužimu

S. D.

28.3.2019

Općinsko vijeće Bužim na današnjoj vanrednoj sjednici smijenilo je dosadašnjeg predsjedavajućeg tog vijeća Safeta Ljubijankića i dopredsjedavajuću Indiru Bosnić, oboje iz SDA, čime je ta stranka od danas izgubila većinu u Općinskom vijeću Bužim.

Naime, danas je bila zakazana redovna sjednica Općinskog vijeća Bužim, kojoj je prvi put prisustvovao i nedavno izabrani načelnik te općine Mersudin Nanić iz SDA. U prijedlogu dnevnog reda sjednice našle su se i smjene kadrova SDA s rukovodećih pozicija u Vijeću.

SDA se tome usprotivila i njihovi vijećnici, zajedno s načelnikom Nanićem, napustili su sjednicu. Kako je za „Avaz“ potvrdio Agan Bunić, predsjednik Općinskog odbora SBB-a Bužim, nakon toga, 10 vijećnika je podnijelo zahtjev za održavanjem vanredne sjednice Vijeća, na kojoj su smijenjeni Ljubijankić i Bosnić.

Glasanje je pokazalo da je u tom općinskom parlamentarnom tijelu formirana nova većina, koju čine četiri vijećnika SBB-a, tri vijećnika A-SDA, po jedan iz Stranke za BiH i SDP-a te nezavisni vijećnik Remzija Pajalić.

Nova većina za predsjedavajućeg Vijeća izabrala je Šefika Veladžića iz SBiH, a za zamjenika predsjedavajućeg Hasana Hilića iz SBB-a.

- Ovo što se danas desilo je naš odgovor na svojevrsnu privatizaciju Općine Bužim i ova nova većina u Općinskom vijeću predvođena SBB-om nastojat će u narednom periodu štititi interese Općine i svih građana općine Bužim, a prevashodno dovođenem brojnih stvari u zakonske okvire, a o čemu se do sada nije vodilo računa – kazao je Bunić za „Avaz“.

On je istakao da nova većina poziva načelnika Mersudina Nanića da poštuje novu većinu u Vijeću, jer je to volja koja se treba uvažavati. Na današnjoj sjednici smijenjen je i sekretar Vijeća Vahid Mulalić, također iz SDA.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.