USPJESI Dječak Ismail Zulfić iz Zenice donio medalju iz Hrvatske

Mali superheroj osvojio i srce publike u Zadru

Osmogodišnji dječak osvojio prvo mjesto u takmičenju na 50 metara leđno

D. PAŠALIĆ

Zulfić: Pomeo konkurenciju, iako je bio najmlađi takmičar


Ismail Zulfić, vodeni superheroj iz Zenice, kako su ga mnogi prozvali, dječak je koji je rođen bez obje ruke te s deformiranom jednom nogom, ali ga to nije spriječilo da osvoji niz medalja u plivačkim kategorijama, proteklog je vikenda osvojio srca zadarske publike.

Imao tremu

Osmogodišnji dječak, naime, učestvovao je u takmičenju koje je održano u zadarskom Višnjiku, gdje je bukvalno pomeo konkurenciju u takmičenju na 50 metara leđno. Kako nam priča njegova majka Elmina, prije takmičenja imao je malu tremu, jer je bio najmlađi od svih takmičara.

- Bio je malo nervozan, jer su svi bili viši od njega. Sve je vrijeme govorio "Joj, vidi koliki su oni, hoću li ih moći pobijediti" - priča nam Elmina.

Ali, kada je skočio u bazen, pomeo je konkurenciju u 25-metarskom bazenu.

- Na kraju, u svom stilu, Ismail je pobijedio na ovom takmičenju i ostavio ostale takmičare dva-tri metra iza sebe. Dok je išao prema nama, uz osmijeh je prokomentirao: "Vidiš, sve je moguće." Bilo mu je itekako drago i osjećao se ponosno - priča nam Elmina.

Ističe da su i oni kao njegova porodica itekako ponosni na svaki njegov uspjeh i hrabrost, jer nije jednostavno takmičiti se.

Neopisiva radost

Za uspješnog dječaka nema predaha. Nakon Zadra, već u petak putuje u Sloveniju, u Velenje, gdje ga očekuje novo takmičenje. Ne krije da s nestrpljenjem očekuje da i tamo pokuša isplivati prvi.

- Svako takmičenje za mene je posebno i predstavlja neopisivu radost. Dat ću sve od sebe da postignem što bolji rezultat i u Sloveniji - kaže nam Ismail.

Zanimanje za automobile

Kada nije na takmičenjima, Ismail redovno ide u školu, a na treninge utorkom i četvrtkom. - Ako ima vremena poslije škole, onda vrijeme provede vani s drugarima, igra fudbal, vozi bicikl. Sve ga više zanimaju i automobili - govori nam njegova majka Elmina.

  • Dječak ima dosta obaveza

    Dječak ima dosta obaveza


NA VRH

Podijeli članak na