BANJA LUKA

U znak sjećanja na Davida Dragičevića: Posadili dvije dunje i postavili srce od kamenja i cvijeća

U sredini je stavljena ploča sa natpisom „David 24. 3. 2018.“

Članovi grupe "Pravda za Davida" pored improviziranog spomenika koji su sami napravili

G. D.

7.4.2019

Članovi grupe „Pravda za Davida“ danas su se okupili na ušću rijeke Crkvene u Vrbas u Banjoj Luci i napravili improvizirano srce od kamenja i cvijeća, a u sredini je stavljena ploča s natpisom „David 24. 3. 2018.“

Prilikom okupljanja članovi spomenute grupe očistili su ušće i obalu rijeke Vrbas, gdje su zatim postavili srce i otpjevali Davidovu pjesmu „Klinac u getu“. U blizini improviziranog srca zasađene su i dvije dunje, koje su predstavili kao simbol njihove borbe da saznaju istinu o ubistvu mladića Davida Dragičevića.

- Za Davida u ovoj sredini i trenutnoj situaciji pravde definitivno nema. Odluka roditelja da premjeste posmrtne ostatke svoga sina je njihov izbor i ja to pozdravljam i lično odobravam. Roditelji su time poslali snažnu poruku svima. David im je sada makar bliži, a daleko od zemlje koja ga nije ni mrtvog zaslužila - kazao je član grupe „Pravda za Davida“ Ozren Perduv.

On je istakao da ne vjeruje da će saznati ko je i zašto ubio Davida. Uprkos tome, kazao je Perduv, stalni pritisak grupe „Pravda za Davida“  razmontirao je brojne zaključke i tvrdnje vlasti.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.