AFERA SELEFIJE

Nije pokrenut disciplinski postupak protiv tužioca Čavke

Riječ je o redovnoj proceduru po prijavi

Oleg Čavka. Arhiv

M. Aš.

8.4.2019

Iz Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV) BiH danas su odgovorili na upit "Avaza" je li Ured disciplinskog tužioca pokrenuo disciplinski postupak protiv tužioca Olega Čavke u predmetu "Selefije". Iz ove institucije nam je rečeno: 

- Vezano za Vaš upit, želimo Vas informirati da je Ured disciplinskog tužioca (UDT) Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV) registrirao pritužbu po službenoj dužnosti na osnovu medijskih izvještaja o postupanju Tužilaštva Bosne i Hercegovine u spomenutom predmetu. 

Naknadno, UDT je primio i pritužbu drugog podnosioca koja sadrži identične navode. Podnosilac je obaviješten da neće biti formiran poseban predmet po njegovoj pritužbi, nego da će pritužba biti uložena u postojeći predmet, te je obaviješten i o poslovnom broju predmeta na osnovu kojeg može vršiti eventualnu daljnju korespondenciju sa UDT-om - kažu iz VSTV-a. 

Iz odgovora VSTV-a je jasno da protiv Čavke nije otvorena istraga niti pokrenut disciplinski postupak kako su objavili pojedini mediji. 

Saznajemo da je riječ o redovnoj proceduri po prijavi, u ovom slučaju, novinara na okolnosti saslušanja Avde Avdića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.