SARAJEVO

Sarajlić: Učinit ćemo sve da šestorka siđe sa scene u KS

Najavio da će njihov prvi korak biti smjena predsjedavajućeg Skupštine Elmedina Konakovića

Sjednica KO SDA Sarajevo. A. Tabak

A. TABAK

8.4.2019

Nakon što je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto nedavno u Kampusu prezentirao rezultate rada Vlade za 100 dana, Kantonalni odbor (KO) SDA danas je organizirao pres-konferenciju na kojoj su iskazali nezadovoljstvo što SDA ne sudjeluje u vlasti. 

Predsjednik KO SDA Asim Sarajlić rekao je kako više neće sjediti skrštenih ruku i kako neće dozvoliti Vladi da dobije dodatnih 100 dana vlasti. 

- Da nije žalosno, bilo bi smiješno ono što smo čuli od Edina Forte šta je Vlada uradila prethodna tri mjeseca. Ta šestorka pravi kadrovske križaljke od šefova portira, službi i cilj im je samo eliminirati izbornog pobjednika iz vlasti. Nijedno pitanje nisu otvorili niti bilo kakav projekt. Radi se o nestručnim i nekompetentnim osobama koje pokazuju neznanje - rekao je Sarajlić, istaknuvši kako je iza nas 100 dana beznađa te da se sve svodi na podjelu plijena između stranaka. 

Sarajlić ja kazao da će naredni mjesec učiniti sve da pronađu političke stranke i partnere kako bi mogli formirati novu vlast. 

- S Demokratskom frontom već imamo potpisan okvirni sporazum. A u toku su razgovori i s drugim strankama - rekao je Sarajlić. 

Također je najavio da će njihov prvi korak pri formiranju nove vlasti biti smjena predsjedavajućeg Skupštine Elmedina Konakovića.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.