SARAJEVO

Mašić: Demokratska fronta sama sebe isključila iz Bh. bloka

Pozvat će druge političke stranke da im se pridruže, kao i predstavnike akademske zajednice i nevladinog sektora i sve one koji žele promjenu stanja u BiH

Avaz.ba

8.4.2019

U prostorijama Naše stranke danas je održan najavljeni sastanak Bh. bloka nakon kojeg su se novinarima obratili zastupnici SDP-a i Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Damir Mašić i Sabina Ćudić. 

Komentirali su potez DF-a i potpisivanje koalicionog sporazuma sa SDA.

- Jednostranim istupanjem iz Bh. bloka i činom koji je učinila Demokratska fronta, potpisivanje koalicionog sporazuma sa SDA, praktično su sami sebe isključili iz Bh. bloka. Bez obzira na jednostrano istupanje DF-a iz Bh. bloka, mi nastavljamo raditi, formaliziramo ovo sve i nastavljamo širiti ovu priču, koja se neće završiti samo na ova dva politička subjekta - kazao je Mašić.

Dodao je da je uvjeren da će prvi rezultati zajedničkog rada Bh. bloka biti vidljivi na narednim lokalnim izborima, a do tada nastavljaju zajedničko opoziciono djelovanje na nivou Federacije i države.

- Niko od nas nikada neće biti opozicija interesima države BiH - kazao je Mašić. 

Najavio je da će pozvati druge političke stranke da im se pridruže, kao i predstavnike akademske zajednice i nevladinog sektora i sve one koji žele promjenu stanja u BiH.

Kazao je i da je bez DF-a većina u KS stabilna.

- Mi ih nećemo istjerivati, ali sve i da odluče da izađu, većina opet ostaje. Ova vlada u KS i ova većina ostat će do kraja ovog mandata i što se prije svi naviknu na to, manje ćemo trošiti vremena na priče koje dolaze iz režimske kuhinje SDA, koje su se pokazale da nisu tačne – rekao je Mašić.

Sabina Ćudić, potpredsjednica Naše stranke, kazala je da ono što rade predstavlja protutežu i suprotstavljanje etničkom modelu BiH i nude zajedničke vizije i mogućnosti BiH u kojoj će svi građani i građanke biti ravnopravni.

- Pravimo protutežu etničkom modelu BiH. Već u narednim sedmicama izaći ćemo sa prvim nacrtima i ponuditi široj društvenoj zajednici da se uključi u ovaj proces - rekla je Ćudić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.