SARAJEVO

Izetbegović o formiranju Vijeća ministara: SNSD mora prihvatiti da SDA mora imati najveći broj ministarstava

Na pitanje očekuje li još partnera u FBiH, on je odgovorio da to zavisi od njih

K. Ke.

8.4.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

17:16

Završena je sjednica Kolegija SDA, a novinarima se obratio lider SDA Bakir Izetbegović, koji je istakao da su se danas referirali na nove izjave Milorada Dodika, formiranje rezervnog sastava policije RS i crtanje novih karti i granica.

Izetbegović je kazao i da je bilo govora o formiranju vlasti te da se priključivanjem DF-a taj proces može pokrenuti u Federaciji BiH.

Na pitanje očekuje li još partnera u FBiH, on je odgovorio da to zavisi od njih.

- Pozvani su da se formira jedan široki blok, međutim, neki su rekli da neće - rekao je Izetbegović.

Na pitanje kada će biti formirano Vijeće ministara, on je kazao da se vode pregovori i da je potrebno da SNSD prihvati da SDA kao brojčano najjača stranka mora imati najveći broj ministarstava.

Dodao je da će biti održani odvojeni sastanci s delegacijama SNSD-a i HDZ-a te istakao da će delegaciju SDA predvoditi Adil Osmanović. On je potvrdio da neće prisustvovati sutrašnjem sajmu u Mostaru zbog ranije preuzetih obaveza.

15:00

U Centrali SDA u Sarajevu počela je sjednica Kolegija ove stranke na kojoj će se  razmatrati aktuelna politička situacija.

Zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović kazao je prije sjednice da će se vjerovatno razgovarati o formiranju Vijeća ministara i sastancima s drugim strankama koje bi trebale činiti vlast.

- Nadam se da će lideri sutra iskoristiti sajam u Mostaru da bi razgovarali o ovim problemima, a ove sedmice očekujemo sastanak delegacija stranaka SDA i SNSD-a, a možda i HDZ-a - rekao je Osmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.