NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Droga ušla i u škole

Piše: Avaz.ba

9.4.2019

Donosimo poražavajuće rezultate istraživanja Zavoda za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona koji pokazuju da se djeca već u osnovnoj školi prvi put susreću s teškim drogama, a u raljama bezdušnih dilera, brzo postaju ovisnici. 

Istraživali smo i kada će penzioneri dobiti uvećane penzije te kakve još korake mora poduzeti Vlada FBiH da bi u tankim penzionerskim novčanicima zazvečala koja marka više.

Objavljujemo skandaloznu priču o profesorici iz Vareša Berini Fatić, koja je svojim golišavim fotografijama izazvala pravu pometnju na društvenim mrežama, a pokušali smo saznati šta na ovakve objave svoje uposlenice kažu u Mješovitoj srednjoj školi „Nordbat 2“, gdje Fatić predaje bosanski jezik.

"Kapric-crkva i inat-džamija", naslov je današnje „Minute“ našeg kolumniste Bakira Hadžiomerovića, koji vas „vodi“ u Istanbul do Aje Sofije.

Dok Bosanci i Hercegovci masovno traže posao uglavnom u Njemačkoj, u našoj zemlji „posao iz snova“ traže Etiopljani, Sirijci i mnogi drugi stranci, o čemu donosimo i detalje u današnjem „Avazu“ .

Saznajte i šta državni poslanici iz opozicionih stranaka kažu o još jednom šamaru koji je BiH udarila sama sebi, odnosno suspenziji iz Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, u kojoj ove godine nećemo imati predstavnike jer Parlament BiH nije imenovao pet članova delegacije koja bi predstavljala našu zemlju u toj instituciji.

Naši novinari bili su i na zasjedanju Vlade Tuzlanskog kantona, koju je SDA pokušala bezuspješno smijeniti o čemu donosimo iscrpan izvještaj.

Saznajte i koji su to predmeti i imovina na meti migranata u Unsko-sanskom kantonu.

Otkrivamo i koje korake će poduzeti Sindikat „Arcelor Mittala“ iz Zenice nakon što su propali njihovi pregovori s Upravom.

Pročitajte i kako je vatrena stihija progutala kuću u Kadinom Selu kod Mokrog na Palama te zbog čega je vlasnik misteriozno nestao.

Provjerili smo zbog čega ni nakon pet mjeseci ime smijenjene dekanese Medicinskog fakulteta u Sarajevu Semre Čavaljuge nije brisano iz registra.

BiH ne napuštaju samo pojedinci i porodice, sve češće i firme sele svoja sjedišta iz naše zemlje u EU, a istražili smo koliko ih se do sada preselilo u zemlje Unije.

Donosimo i reakcije na najavu SDA da će tražiti smjenu Vlade Kantona Sarajevo.

Provjerili smo i zbog čega Šekovićani ne mogu na posao, do Općine, a ni do Doma zdravlja.

Bili smo u Donjim Breškama kod Tuzle, gdje smo prisustvovali početku sanacije nekropole stećaka.

Na stranama Crne hronike objavljujemo detalje sa suđenja razbojnicima s Balkana u Italiji, među kojima je i jedan Bosanac, koji je pljačkao kockarnice.

Okrivamo i nove detalje istrage o smrti 79-godišnjaka u Otesu u Sarajevu.

Sedam dana od nestanka Senahida Čage iz Zenice, i dalje traje potraga za ovim mladićem, koji je posljednji put viđen u prošli utorak na putu M-17, na mostiću kod skretanja za Lašvu.

Saznali smo i gdje će kultni film „Kuduz“ Ademira Kenovića proslaviti svoj 30. rođendan, o čemu je Kenović govorio za „Avaz“.

Razgovarali smo u Drvaru s turistima koji su željeli posjetiti Titovu pećinu i otkrili zbog čega su razočarani.

Na sportskim stranama donosimo nastavak priče o sumnjama o namještanju utakmica u okviru Prve lige FBiH, a razgovarali smo s eminentnim stručnjacima i o tome je li Sarajevo isti tim sa i bez Husrefa Musemića, kojem na kraju sezone istječe ugovor s bordo timom.

Saznajte i kako su rukometni navijači u Trebinju pokazali humanost.

Kao i svakog utorka, i ovog drugog radnog dana u sedmici u „Avazu“ Vas očekuje najveći mali oglasnik u BiH, naši „Mali oglasi“.

U najtiražnijem dnevnom listu u BiH danas pronađite i naš prilog „Automarket“ .

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.