BANJA LUKA

Govedarica: Zabrinjava pojava političkog radikalizma, puna podrška Mektiću

On je dodao da je razgovarano i o ulasku BiH u NATO, te da je ponovljen raniji stav stranke da je taj put neprihvatljiv

Govedarica: Razgovaralo se o mnogim temama

Avaz.ba

11.4.2019

Glavni odbor SDS će 21. aprila u Istočnom Sarajevu razmatrati pitanje unutarstranačkih izbora, izjavio je danas predsjednik ove stranke Vukota Govedarica.

Govedarica je, nakon sjednice Predsjedništva SDS, rekao da još nema zvaničnih kandidatura, kao i da će vidjeti da li će se kandidovati.

On je novinarima u Banjaluci rekao da je na sjednici Predsjedništva SDS razgovarano o aktivnostima koje se odnose na obilježavanje 9. januara – Dana Republike Srpske, nakon odluke Ustavnog suda BiH.

Stav SDS je da Dan RS zaslužuje poseban zakon i da se to pitanje ne bi trebalo tretirati u okviru Zakona o praznicima.

Govedarica je dodao da su članovi Predsjedništva SDS danas informisani o aferi u kojoj je hrvatska obavještajna služba prisutna u BiH.

– Nismo govorili o detaljima, jer ministar bezbjednosti Dragan Mektić ne može o tome govoriti javno, ali jesmo o posljedicama koje su prouzrokovale jedan momenat u kojem je isključivo Mektić odgovoran za tako nešto. Predsjedništvo SDS je dalo podršku Mektiću – naglasio je Govedarica.

On je dodao da je razgovarano i o ulasku BiH u NATO, te da je ponovljen raniji stav stranke da je taj put neprihvatljiv.

Govedarica je izjavio da je “zabrinjavajuća pojava političkog radikalizma u BiH, u kojem prednjače lideri SDA Bakir Izetbegović i SNSD Milorad Dodik”, dodajući da to nije dobro za političku stabilnost oba entiteta i da se SDS protivi takvim stavovima.

Komentarišući sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, lider SDS je rekao da zvanični Beograd i Banjaluka moraju imati kvalitetnu saradnju, kao i da ga raduje što su razgovarali o izgradnji Memorijalnog kompleksa u okviru Spomen-područja Donja Gradina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.