NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Stravične 4 smrti u Miljacki

Piše: Avaz.ba

13.4.2019

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje:

Donosimo sve detalje stravične nesreće koja se desila jučer u Bulozima kod Sarajeva kada su u saobraćajnoj nesreći živote izgubile četiri uposlenice Osnovne škole “Kovačići”. Naša ekipa bila je na mjestu nesreće, ali i sa uposlenicima i učenicima ove sarajevske škole.

Pratimo i detalje priče o deportaciji trojice državljana BiH iz Njemačke, koji se sumnjiče da su povezani s terorističkim djelovanjem i Islamskom državom (ISIL). O kome se radi, saznajte u današnjem broju našeg lista.

Istražujemo i hoće li Vlada FBiH ostati bez 65 miliona KM zbog mirovanja arbitraže sa INA MOL-om.

Na stranama Globusa bavili smo se sve češćim prijetnjama italijanske mafije istočnoj Evropi. Šta o svemu kažu stručnjaci, političari i policija?

Naš novinar bio je jučer u Višegradu, gdje je obilježen dan ruskih dobrovoljaca, još jedan iz kalendara važnih datuma i događaja Vlade RS, a koji kod žrtava agresije na Bosnu i Hercegovinu oživljava stare rane.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u nastavku policijske akcije kodnog naziva “Kasa 2“ uhapsili su jučer na području Istočnog Sarajeva šest osoba koje se sumnjiče za utaju poreza i doprinosa i kompjutersku prevaru.

Kako to Zeničanin Adis Imamović, načelnik Operativnog centra Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, godinama s grupom dobrih ljudi svakog petka obraduje pacijente u Kantonalnoj bolnici Zenica, saznajte u današnjem „Avazu“.

Pročitajte i kakav se nesvakidašnji prizor jučer desio u centru Banje Luke.

Naši reporteri obišli su i neke od najvećih gradskih pijaca širom BiH. Pročitajte gdje je skupo, a gdje jeftino, te šta o svemu kažu kupci i prodavači.

Na stranama Crne hronike bavili smo se kriminalnom grupom Srećka Trifkovića, koji se povezuje s ubistvom sarajevskih policajaca.

Bili smo i u Ilijašu, gdje su se učenici i uposlenici Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” oprostili od tragično nastradalog 16-godišnjeg Belmina Ramića, koji je do prekjučer sjedio u klupi ove prosvjetne ustanove, a koji je u četvrtak oko 14 sati na željezničkoj stanici Podlugovi nastradao usljed strujnog udara.

Donosimo i detalje tragedije iz Teslića, gdje je Desimir Klječanin rafalom iz automatske puške ubio svoju dugogodišnju ljubavnicu Milicu Klječanin, a potom pucao sebi u glavu.

Na stranama Jet seta istraživali smo i koliko ima droge na estradi. Šta o svemu kažu pjevači i muzičari iz naše zemlje, ali i iz regiona.

Vikend donosi brojne sportske sadržaje. Fudbaleri Željezničara pred sobom imaju novi težak izazov. Gostovanje u Mostaru dolazi nakon bolnog poraza (0:3) protiv Sarajeva na Grbavici. Čitajte kako se u Želji pripremaju pred meč sa Zrinjskim.

Trener beogradskog Partizana Savo Milošević govori za naš list.

Pišemo i o tome kako su navijači Čelsija zgrozili fudbalsku javnost i sramotnim videom vrijeđali Mohameda Salaha, igrača Liverpula.

Najavljujemo i revanš utakmicu naše rukometne reprezentacije sa Finskom, koja je ns rasporedu sutra u tuzlanskom Mejdanu.

U današnjem broju "Dnevnog avaza“ objavljujemo prilog „Sedmica“, sa brojnim zanimljivim temama i pričama. Pročitajte šta je filozof i publicista svjetskog glasa Srećko Horvat rekao o nedavno uhapšenom Asanžu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.