TUGA Telegram saučešća Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS

Bol i nevjerica zbog pogibije kolegica iz Osnovne škole "Kovačići"

S bolom i nevjericom primili smo tragičnu i tužnu vijest da su porodice, kolege, učenici, roditelji i prijatelji ostali bez dragih osoba i profesionalaca

Avaz.ba
13.04.2019 09:44

Rukovodstvo i članovi Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo uputili su telegram saučešća porodicama nastradalih kolegica i kolektivu JU OŠ "Kovačići" te učenicima i roditeljima učenika te škole povodom tragične pogibije četiri uposlenice u blizini Sarajeva. 

- S bolom i nevjericom primili smo tragičnu i tužnu vijest da su porodice, kolege, učenici, roditelji i prijatelji ostali bez dragih osoba i profesionalaca, koje su dale ogroman doprinos u odgoju i obrazovanju djece. Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo upućuje iskreno saučešće porodicama nastradalih kolegica, kolektivu JU OŠ "Kovačići", učenicima i roditeljima škole te svim uposlenicima u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju u Kantonu Sarajevo.

Da im Uzvišeni Allah dž.š. podari najljepši džennet. Amin - navodi se u telegramu saučešća Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo.

Teška saobraćajna nesreća dogodila kada je automobil skliznuo sa saobraćajnice u rijeku Miljacku. U nesreći su poginule uposlenice OŠ "Kovačići", profesorica razredne nastave Lejla Sadiković, pedagogica Merima Balkić i higijeničarka Mina Kadrić, te Almina Ćorović, bivša direktorica škole, koje su se vraćale sa sahrane svoje kolegice. 

Komentari

NA VRH