NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Prijetnje smrću svjedocima

Piše: Avaz.ba

15.4.2019

''Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, otkriva šokantne detalje iz istrage Tužilaštva KS koja se odnosi na likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. 

Otkrivamo šta su rekli tužiocima ključni svjedoci ko im prijeti smrću SMS porukama. Kakva je uloga osumnjičenog Srećka Trifkovića i šta su svjedoci i supružnici iz Gruda Božo i Tanja Vukoje prijavili Tužilaštvu i Federalnoj upravi policije.

Donosimo iskaze svjedoka koji su dati u dva navrata tužiocima Tužilaštva Kantona Sarajevo, s detaljnim opisima kakve su prijeteće poruke dobili i šta u njima piše.

Hoće li selektor nogometne reprezentacije Robert Prosinečki biti operiran danas u Zagrebu, pročitajte u današnjem izdanju.

Saznajte i kolika je šteta nastala zbog vatrene stihije na pijaci ''Arizona'' kod Gradačca. Pročitajte koliko je porodica ostalo bez jedinog izvora prihoda i šta o svemu kažu porodice koje su tu zarađivale za život, šta kažu vatrogasci kako je došlo do požara i šta je uzrok, je li kriv ljudski faktor.

Naš kolumnista Bakir Hadžiomerović donosi novu ''Minutu'' pod naslovom „Gdje ste, kreteni“.

Otkrivamo i šta se dešavalo na Kongresu Nezavisnog bloka u Sarajevu. Zašto je Fuad Kasumović odlučio napustiti stranku, koliko je glasova dobio aktuelni predsjednik Senad Šepić i šta o svemu kaže Sadik Ahmetović. Je li ovo kraj za ovu političku partiju i kakva je uloga Šepića u rušenju stranke.

Danas je rođendan Armije RBiH. Pročitajte šta kažu generali Fikret Ćuskić, pripadnici ARBiH i ''zlatni ljiljani''. Zašto je ova godišnjica posebna i kako je na Dan Armije zakazano suđenje Atifu Dudakoviću, legendarnom komandantu Petog korpusa.

Na stranama Globusa donosimo priču o smrti Mire Marković, supruge zločinca Slobodana Miloševića. Pročitajte kako je i gdje umrla žena koja je bila simbol zla i zločina.

Saznajemo i zašto u četiri kantona nema redovnih pregleda i kako se i zbog čega ugrožava zdravlje djece.

Donosimo i bolnu ispovijest roditelja tragično nastradale pedagoginje Merime Balkić. Šta kažu njeni roditelji Rasim i Ajša i kako su saznali za nesreću koja je potresla cijelu BiH. Pogledajte porodične fotografije.

Bili smo i na površinskom kopu Rudnika mrkog uglja Kakanj. Danas će biti pušten u rad hidrotehnički tunel kojim je ukroćena rijeka Ribnica. Reporteri „Avaza“ obišli su jučer gradilište ovog izuzetno zahtjevnog projekta.

Novinari Crne hronike donose detalje stravične nesreće kod Foče u kojoj je nastradao Marko Radović. Saznajte i hoće li nasmijani ubica Čaba Der ostati u Češkoj.

U ekskluzivnom intervjuu za „Dnevni avaz“ pročitajte šta je poručila Severina Kojić. Ovo je prvi intervju za jedan medij nakon operacije. Pročitajte šta Severina kaže o novom albumu, porodici...

Na stranama sporta saznajte hoće li se Edin Džeko vratiti u Englesku, s koliko je golova razlika rukometna reprezentacija BiH pobijedila Finsku, je li FK Sarajevo napravio iskorak u utrci za titulu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.