SASTANCI Predsjedavajući Predsjedništva BiH primio ruskog ambasadora

Dodik Ivancovu: Čović i ja smo potpisali, Izetbegović nije

Sutra će biti održan ključni sastanak lidera SDA, SNSD-a i HDZ-a o formiranju vlasti na državnom nivou

Avaz.ba
16.04.2019 14:48

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u kabinetu u Istočnom Sarajevu danas je primio ambasadora Rusije u našoj zemlji Petra Ivancova. Tom prilikom komentirao je proces formiranja vlasti te se žalio na Bakira Izetbegovića.

Dodik je ambasadoru Ivancovu govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji i trenutnim blokadama pri uspostavi vlasti.

Kao glavnog krivca za odugovlačenje u procesu formiranja vlasti okarakterizirao je predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Ambasadoru Ivancovu je govorio o broju ministarstava koja predstavnici RS žele u Vijeću ministara te dosadašnjim aktivnostima.

Rekao je kako je bio postignut dogovor koji je Izetbegović predložio te kako su taj dokument parafirali predsjednik HDZ-a Dragan Čović i on, ali da je Izetbegović opet odugovlačio i da nije potpisao.

Sutra će biti održan ključni sastanak lidera SDA, SNSD-a i HDZ-a o formiranju vlasti na državnom nivou, a ranije je Dodik poručio da, ukoliko sutra ne dođe do dogovora, SNSD više neće učestvovati u razgovorima te će se okrenuti drugim rješenjima.

Komentari

NA VRH